Шість регіоналів виявилися прихильниками "столипінських краваток"

21 листопада 2012, 14:07
Власник сторінки
журналіст
0
1451

Група народних депутатів від Партії регіонів подала запит з проханням підтримати ідею відновлення в Києві пам’ятника прем’єр-міністру царської Росії П. Столипіну

Група народних депутатів від Партії регіонів (Е. Прутнік, В. Бондик, О. Плотніков, В. Коновалюк, В. Бондаренко, О. Царьов) подала запит до профільних міністерств і відомств з проханням підтримати ідею відновлення в Києві пам’ятника прем’єр-міністру царської Росії П. Столипіну з нагоди 150-річчя з дня його народження.

Відповідне звернення шести народних депутатів надійшло до комісії Київради з питань культури та туризму.

Ще минулого року Мінкульт Росії пропонував Києву до 150-річча з дня народження П. Столипіна в подарунок троянського коня – пам’ятник П. Столипіну руки З. Церетелі. Ця ідея не була підтримана. Тепер, коли 150-річчя вже минуло, тема закрита, а вшанувати пам'ять з цією нагоди доцільніше було б в місті, де Столипін народився – в  Дрездені.

Як голова комісії Київради з питань культури та туризму я рекомендував депутатам-регіоналам звернутися до керівництва Дрездена з аналогічним проханням.

Я вважаю, що пам'ять  сумнівного політика П. Столипіна достатньо увічнена в Києві, адже в столиці вже існує меморіальна дошка на будинку по вул. Гончара, 33 та надмогильний камінь.

Як відомо, Петро Аркадійович Столипін — прем'єр-міністр царської Росії. Проводив жорстку політику на укріплення самодержавства. За його наказом війська й поліція жорстоко карали учасників селянських заворушень, до в’язниць у великій кількості кидали студентів і старшокласників-гімназистів, помічених в антиурядовій діяльності. За часів Столипіна, проголошені царським маніфестом від 17 жовтня 1905 року політичні свободи було всіляко обмежено. Своєю діяльністю завдав непоправимої шкоди українському селянству. З ім’ям Столипіна пов’язані такі поняття як «столипінський вагон» (ними переселяли хліборобів у Сибір) та «столипінська краватка» (так образно називали зашморги, на яких вішали  тих, хто виступав проти політики Столипіна).


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.