Проект будівництва Десятинки лежить на столі у головного архітектора міста

22 листопада 2012, 07:21
Власник сторінки
журналіст
0
731

Влада впритул наблизилась до забудови Старокиївської гори. Проект будівництва Десятинної церкви вже знаходиться на столі у головного архітектора міста.

Не зважаючи на всі заяви Міністерства культури та КМДА, які нібито виступають проти цього будівництва, забудовник вже підготував проект зведення нової церкви. Це не вперше в Києві, забудовник не реагує на заборони та заяви влади і продовжує незаконні будівництва.

Варто нагадати, що на скандальні будівництва на вул. Гончара, 17-23 та над станцією метро «Театральна» також існують заборони Прокуратури та рішення суду. Проте будівництва продовжувались і зрештою об’єкти були зведені.

На мою думку, в справу мають втрутитися керівники УПЦ Московського патріархату. Сподіваюсь, вони публічно відмежуються від незаконної забудови Десятинної церкви.

Нагадаю, нещодавно Міністерство культури України висловило свою позицію щодо підтримки думки провідних дослідників у галузі візантійської та давньоруської архітектури, що нині не можливо виконати науково-обґрунтоване відтворення Десятинної церкви (ХХ ст.) для її будівництва в натурі. 

Крім того, у Міністерстві культури визнали, що Старокиївська гора перебуває у критичному стані, тому не витримає будівництва і сповзе донизу разом з Національним музеєм історії України.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.