За віруючими надзиратиме Прокуратура

22 листопада 2012, 13:17
Власник сторінки
журналіст
0
1100

Президент зобов’язаний ветувати законопроект № 10221

Змінами до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» влада намагається контролювати релігійні громади, щоб вони працювали в інтересах влади.

Як відомо, парламент прийняв у першому читанні (за основу) законопроекту № 10221 від 16.03.2012 р., що передбачає внесення змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації».

Оскільки спроби влади впливати та тиснути на релігійні громади під час виборів виявилися марними, то нинішні очільники вирішили «зв’язати» їх за допомогою законодавства. І тепер навіть обіцянка Президента не змінювати цей Закон без підтримки конфесій, про що він заявив під час зустрічі зі Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій 21 квітня 2011 року, не стала на заваді просуванню змін до закону всупереч позиції релігійників.

Законопроектом № 10221 пропонується розширити перелік органів влади, які здійснюватимуть державний контроль за додержанням законодавства  про свободу совісті (стаття 29 Закону), додавши до місцевих органів влади та самоврядування: центральні органи виконавчої влади, що забезпечують формування та реалізують державну політику у сфері релігії, інші центральні органи виконавчої влади та органи прокуратури. 

Тобто, регіонали хочуть контролювати дотримання законодавства релігійними конфесіями  за допомогою силових структур – Прокуратури. Схожий тотальний контроль над діяльністю церкви застосовувався радянською владою стосовно всіх релігій та царатом щодо всіх регалій, окрім російської православної церкви, яка була невіддільна від влади, а її майно належало державі. Тепер найгірші часи для віруючих людей України і для мене як для віруючої людини повертаються.

Оскільки Президент публічно давав релігійним конфесіям обіцяну не приймати жодних змін до Закону без їхньої згоди, то він зобов’язаний ветувати згаданий законопроект        № 10221 .


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.