Покращення триває

23 листопада 2012, 19:08
Власник сторінки
соціальний експерт
0
1466

Від стагнації на початку року українська економіка у другій половині 2012 року впевнено перейшла до рецесії.


Падіння виробництва в Україні спостерігається п’ять місяців поспіль. Від стагнації на початку року українська економіка у другій половині 2012 року впевнено перейшла до рецесії.

За даними держкомстату, за підсумками 10 місяців падіння промвиробництва прискорилося до- 7%. У жовтні найбільші втрати понесли металургія (-9,4%), машинобудування (-10,0%) та виробництво коксу та продуктів нафтопереробки (-31,4%).

ВВП: За планом, ВВП на кінець 2012 року мав складати 1,5 трлн грн. А в реальності він навряд чи перевищить позначку в 1,4 трлн. грн. Принаймні за перше півріччя 2012 року ВВП України склав 648,747 млрд. грн. (за даними НБУ) і шансів зрости за другі шість місяців, (враховуючи падіння промислового виробництва) немає. Це означатиме, що лише через скорочення ВВП держбюджет втратить щонайменше 25-30 млрд. грн.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: економика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.