"Скасований" будинок на Пирогова, 2 в центрі Києва сягнув 12 поверху

28 листопада 2012, 07:10
Власник сторінки
журналіст
0
5346

Заборонене будівництво об’єкту на вул. Пирогова, 2 триває - забудовник почав зводити вже 12-й поверх з шести-дев’яти колись запланованих.

Заборонене будівництво об’єкту на вул. Пирогова, 2 триває - забудовник почав зводити вже 12-й поверх з шести-дев’яти колись запланованих.

Про це мені повідомили мешканці навколишніх будинків, які виступають проти зазначеного будівництва, адже воно знаходиться впритул до трьох пам’яток архітектури: будинків на вул. Пирогова, 2, вул. Пирогова, 6 та Б. Хмельницького,37 – Національного музею медицини.

Яким чином будівництво 6-9-поверхової будівлі, перетворилося в 12-поверхове, а стільки разів скасовані в судовому порядку дозволи на будівництво досі продовжують діяти, зрозуміти не можливо. Як і не зрозуміло чому забудовник самовільно використовує для будівництва вдвічі більшу за передбачену проектом площу - будує підземний паркінг на прибудинковій території житлового будинку на вул. Пирогова, 2 та біля Музею медицини. 

Варто зауважити, що проект будівництва не відповідає вимогам чинного законодавства, у зв’язку з чим ще у 2008 році за протестом прокурора м. Києва було скасовано дозвіл на будівництво зазначеної будівлі.

Згідно закону цей будинок мав би бути демонтований, але щоб уникнути цього забудовник оголосив продаж квартир в цьому незаконнозведеному будинку. Тепер ті, хто купить квартиру в цьому будинку, стануть заручниками забудовників, які використовуватимуть їх для збереження незаконного об’єкту, погрожуючи новим «Еліта-Центром.

Я звернувся до голови КМДА О. Попова з вимогою провести службове розслідування щодо невиконання забудовником відповідних судових рішень.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.