За подарунки до Дня Києва КМДА розрахується на Новий рік?

28 листопада 2012, 14:37
Власник сторінки
журналіст
0
610

Реконструкція Андріївського узвозу стала своєрідним подарунком киянам до Дня Києва, проте вже Новий рік на носі, а робітників досі годують обіцянками.

КМДА пообіцяла виплатити заробітну плату працівникам, які виконали ремонтно-реставраційні роботи на Андріївському узвозі.

Таку відповідь я отримав від КМДА на запит щодо вирішення питання оплати виконаних робіт на Андріївському узвозі.

Як пояснили в КМДА, з виконавцями робіт повністю не розрахувалися через реорганізацію замовника ремонтно-реставраційних робіт – ГУ капітального будівництва. Відповідно до рішення Київради від 15.03.2012 № 198/7535 ГУ капітального будівництва реорганізовується шляхом приєднання до ГУ житлового забезпечення. 

Згідно з розпорядженням КМДА від 14.08.2012 № 1441 функції замовника по вказаному об’єкту передані до КП «Інженерний центр». Після приведення у відповідність актів новим замовником будуть розпочаті розрахунки за виконані будівельні  роботи, але за умов надходження коштів зі спеціального фонду міського бюджету на рахунок комунального підприємства.

Чесно кажучи, я не дуже вірю в те, що КМДА розрахується з виконавцями робіт на Андріївському узвозі, адже Київ опинився в борговій ямі. Фінансування багатьох об’єктів призупинилося, заборгованості по заробітній платі зростають. На мою думку, понад піврічна затримка з виплатою зарплати абсолютно достатня підстава для того, щоб звертатися до суду. Адже якщо про реставраторів Андріївського узвозу не згадують з травня місяця, то про них можуть взагалі ніколи не згадати.

Реконструкція Андріївського узвозу стала своєрідним подарунком киянам до Дня Києва, проте вже Новий рік на носі, а робітників досі годують обіцянками.

Нагадаю, виконавці ремонтно-реставраційних робіт на Андріївському узвозі протягом шести місяців не можуть отримати зароблені кошти. Хоча за вчасне виконання робіт підрядник (ЗАТ «Укрреставрація») обіцяв розрахуватися протягом трьох діб. Люди роботу закінчили у визначений замовником строк (20 травня 2012 року), але обіцяного розрахунку досі не отримали в повному обсязі.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.