Міській екологічній інспекції не надають дозвіл на перевірку будівництва

29 листопада 2012, 08:14
Власник сторінки
журналіст
0
665

на вулиці Тимошенка

Екологічна інспекція м. Києва чекає на дозвіл Державної екологічної інспекції України на проведення перевірки щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства при проведенні будівельних робіт по вул. Тимошенка, 13/1 в Оболонському районі.

Таку відповідь я отримав від Екологічної інспекції у м. Києві на запит щодо порушень норм законодавства при проведені будівельних робіт по вул. Тимошенка.

Нагадаю, нещодавно в дворах будинків на вул. Тимошенко, 11-а, 11, 13 та 13-а почалося будівництво, проти якого виступають мешканці прилеглих будинків. На їхню думку, зведення нової будівлі не можливо здійснити без завдання шкоди будинку на вул. Тимошенка, 11-а.

Побоювання мешканців були не безпідставні - забудовники вже залили бетоном комунікації будинку на вул. Тимошенка, 11-а. Через забивання паль, на думку жителів того ж таки будинку, в ньому скоро можуть піти тріщини по стінах, адже будівництво ведеться в безпосередній близькості до житлового будинку. 

Забудовник мав у планах зводити двоповерховий супермаркет, проте зведені несучі колони будівлі сьогодні вже сягли 5-го поверху. 

Який об’єкт забудовник хоче звести в дворах будинку – супермаркет чи хмарочос - наразі зрозуміти важко, так як і важко передбачити подальшу долю навколишніх житлових будинків. Але, схоже, думка та безпека жителів Києва не цікавить владу, вона лише тягне час для того, щоб забудовник міг завершити будівництво.

Крім відповіді Екологічної інспекції м. Києва про те, що їй не дають дозволу на перевірку об’єкта, мешканці будинків вже мають повний пакет відписок від КМДА, Оболонської райдержадміністрації, Прокуратури м. Києва, ГУ контролю за благоустроєм, ГУ містобудування та архітектури, Інспекції держархбудконтролю у м. Києві, які фактично зводяться до того, як ця земельна ділянка потрапила до забудовника і що КМДА в подальшому вноситиме питання про облаштування цієї території під паркову зону. 

Як це не сумно, але поки КМДА «хотітиме» зробити на цьому місці парк, а екологічна інспекція «чекатиме» дозволу на проведення перевірки, на цьому місці вже буде побудований об’єкт.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.