Будинок, який відстоювали активісти, сьогодні вночі знесли

30 листопада 2012, 07:32
Власник сторінки
журналіст
0
2994

...у пров. Десятиному, 3

Будинок у пров. Десятиному, 3, проти знесення якого виступали київські активісти,  знесли.

Як всі ми знаємо, багато киян виступали проти знесення цієї будівлі. Адже навіть якщо з юридичної точки зору всі документи були підготовлені, то з моральної - кияни вбачають небезпеку в знесенні згаданого будинку, який має хоч і не архітектурну але історичну цінність.

Крім того, якщо на місці згаданого будинку, який стоїть на підмурках Княжого палацу, буде зведена велика капітальна будова, то про ідею поновити Княжий палац чи включити його підмурки до загального історично-туристичного комплексу на Старокиївській горі разом з підмурками Десятинної церкви можна забути.

Як відомо, будинки у провулку Десятинному, 3 та 5 були передані у 2002 році Українській православній церкві Київського патріархату для експлуатації й обслуговування адміністративних і господарських приміщень. Тепер історичні будинки зносяться, а на відведеній території заплановане будівництво, яке громадські активісти вважають незаконним.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.