Оболонці борються проти будівництва торгового центру в їхньому дворі

04 грудня 2012, 13:56
Власник сторінки
журналіст
0
875

КМДА навіть не знаю, що там будується


Головне управління містобудування та архітектури не знає, що будується в дворах житлових будинків на вул. Тимошенка, 11-а, 11, 13 та 13-а в Оболонському районі. 

Таку відповідь я отримав від КМДА на депутатський запит щодо припинення будівництва на вул. Тимошенка, 13/1, проти якого виступають мешканці житлових будинків на вул. Тимошенко, 11-а, 11, 13 та 13-а, у дворах яких і розпочалося це будівництво.

Управління надавало замовнику містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки для будівництва торгівельно-офісного центру з паркінгом на вул. Тимошенка, 13/1. Проте проектну документацію на цей об’єкт управління в очі не бачило, оскільки забудовник не вважає за необхідне її надавати. 

Тобто, що там збудують залежить тільки від доброї волі забудовника. Відомо лише одне - Київ поступово перетворюється на місто суцільних торгівельно-розважальних комплексів, а влада лише сприяє цьому. Напевне, саме таким чином вона і бачить розвиток міста і збільшення його привабливості. Вочевидь, замість облаштування на Оболоні, приміром, озерного парку, для чого цей район має всі умови, влада вирішила зробити його головною фішкою наявність найбільшої кількості в Києві торговельно-розважальних комплексів та МАФів.

Спочатку земельна ділянка на вул. Тимошенка, 13-а площею 2,29 га була надана забудовнику - ВАТ «Трест «Південзахідтрансбуд» для будівництва житлового будинку (рішення Київради №300/1734 від 14.03.2002). Але згодом до цього рішення  (рішенням Київради №296/296 від 18.09.2008) були внесені зміни відповідно до яких окрім житлового будинку на прилеглій земельній ділянці на вул. Тимошенка, 13/1 запланували побудувати ще й торговельно-офісний центр з паркінгом.

Жителі навколишніх будинків волають про небезпечність будівництва та шкоду, яку воно може завдати їхнім житловим будівлям. Забудовник же, маючи відведення земельної ділянки, чхати хотів на те чи потріскаються сусідні будівлі чи ні, чи залишиться життєвий простір в дворі чи ні – він зухвало будує прямо на комунікаціях навколишніх будинків і забиває сваї, від яких чується передзвін шибок у прилеглих будинках. 

Нагадаю, жителі досі не можуть домогтися проведення перевірки екологічною інспекцією м. Києва щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства при проведенні будівельних робіт вул. Тимошенка, 13/1. За словами екологічної інспекції, вона не може провести перевірку, оскільки чекає на дозвіл Державної екологічної інспекції України.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.