ВРУ підтвердила, що будівництво у Десятинному провулку протизаконне

05 грудня 2012, 07:27
Власник сторінки
журналіст
0
658

Погодження щодо відведення земель історико-культурного призначення на будь-які об'єкти не надавалось

За весь час існування Верховної Ради України жодного рішення Київради щодо землевідведення для будівництва УПЦ Київський патріархат за адресою: пров. Десятинний, 3-5 на розгляд до Комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин не надходило. Погодження щодо відведення земель історико-культурного призначення на будь-які об'єкти не надавалось.

Така відповідь надійшла від секретаріату Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин стосовно погодження Верховною Радою України рішення Київради щодо землевідведення для будівництва УПЦ Київський патріархат за адресою: м. Київ, пров. Десятинний, 3-А, Б та 5-Д. 

Будинки по Десятинному провулку, 3 та 5 знаходяться на підмурках палацу доби Київської Русі Х ст. на території «Міста Володимира», який включеного до Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Київ» та охоронну зону пам'ятки Софії Київської. Зважаючи на статус цієї землі дозвіл на її забудову відповідно до чинного законодавства має надати Верховна Рада. Оскільки ВРУ не надавала такого дозволу, це означає, що заплановане будівництво є незаконним.

Враховуючи цей факт, у громадськості є повне право вимагати припинення будь-яких робіт на зазначеній земельній ділянці.

Зважаючи те, який резонанс серед громадськості викликало це питання, треба не лише припинити забудову, але й розробити план музеєфікації підмурків Княжого палацу. Фундаменти палацу та фундаменти Десятинної церкви, які знаходяться недалеко одні від одного на Старокиївській горі, могли би стати цікавим туристичним об’єктом.

Як відомо, у 2002 році будинки по провулку Десятинному, 3 та 5 були передані Українській православній церкві Київського патріархату для експлуатації й обслуговування адміністративних і господарських приміщень.

Але указом Черновецького в 2007 році цільове призначення земельної ділянки було змінено і дано дозвіл на проектування та будівництво комплексу будівель адміністративного, житлового та господарського призначення з підземним паркінгом.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.