Оболонець самовільно розібрав дах житлового будинку (Фото)

06 грудня 2012, 07:49
Власник сторінки
журналіст
0
1016

Наразі зі спільного даху повністю знято покрівлю через що сніг випав безпосередньо на дахове перекриття.

Я звернувся до Прокуратури м. Києва з проханням відреагувати на факт порушення норм законодавства одним із мешканців будинку по вул. Оболонська набережна, 19. Один із власників квартири зазначеного будинку розпочав самовільно перебудовувати спільний дах житлової будівлі.

Як повідомили жителі зазначеного будинку, власник квартири № 14 по Оболонській набережній, 19 почав будівельні роботи на спільному даху будинку без узгодження з сусідами і не надає жодних дозвільних документів, які б засвідчували законність цих дій. 

Наразі зі спільного даху повністю знято покрівлю через що сніг випав безпосередньо на дахове перекриття. Це означає, що тала вода зі снігу завдасть шкоду нижче розташованим квартирам. 

Крім того, з початком робіт на даху в будинку з'явився сильний запах газу. Побоюючись за своє життя, мешканці будинку викликали міліцію та газову службу, яка склала відповідний акт та відключила на деякий час частину квартир від газопостачання. 

Лише втручання міліції та служби газу змусило власника зазначеної квартири призупинити будівельні роботи, але невідомо, чи надовго.

Саме тому я звернувся до Прокуратури м. Києва з вимогою перевірити вищевикладені факти правопорушення та вжити відповідних заходів прокурорського реагування.

Як відомо, згідно частини 2 ст. 382 Цивільного Кодексу України, власникам квартир у багатоквартирному житловому будинку належать на праві спільної сумісної власності приміщення загального користування, опорні конструкції будинку, всі види обладнання, обслуговуючого більше однієї квартири, в тому числі і дах будинку.


 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.