Для подолання корупції треба знайти дірку і витягнути через неї всю країну

06 грудня 2012, 10:48
Власник сторінки
журналіст
0
544

Україна є корумпованою державою, але з корупцією треба боротися...

Україна є корумпованою державою, але з корупцією треба боротися. Адже зменшення рівня корупції надасть нові можливості Україні.

Як відомо, згідно з нинішніми результатом індексу сприйняття корупції в дослідженні міжнародної неурядової організації по боротьбі з корупцією Transparency International, Україна набрала лише 26 балів зі 100 можливих. Цей показник нижче показників Нігерії та Кенії. Минулорічний показник України становив 27 балів (2,3 бала за старою методологією). Головними чинниками зростання корупції, на думку експертів Transparency International, стала бездіяльність Національного антикорупційного комітету при Президентові.

Я абсолютно згоден з тим, що Україна є корумпованою державою. На сьогодні, побудована жорстка пропрезидентська піраміда, де існує одна гілка влади, а всі інші гілки влади їй підпорядковані. Відсутність рівноваги і конкуренції між різними гілками – це і є основа корупції. Люди думають, що корупція це щось далеке і незрозуміле. Насправді, сьогодні ознаки корупції ми можемо бачити щодня навколо. На жаль, люди не обурюються і не протидіють їй, адже вони звикли до неї настільки, що вона стала невід'ємною частиною життя.

На  мою думку, зменшення корупції сьогодні призведе і до детінізації бізнесу, до більш справедливої роботи судів, відновить і зробить можливою роботу законодавчої гілки влади і дасть можливість розвиватися ЗМІ.

Є багато методів, щоб подолати корупцію, але треба знайти точку, з якої все почнеться. Сьогодні парламентська опозиція пропонує всім народним депутатам застосовувати лише персональне голосування у Верховній Раді, що є одним із кроків подолання корупції. Не персональне голосування - є ознакою корупції, тому що це фактично плата відсутніх у сесійній залі депутатів за ті пільги, які вони отримують поза парламентом. Тому в якомусь місці треба знайти дірку, і через неї спробувати витягнути всю країну. Персональне голосування, на мою думку, може стати такою «діркою».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.