Бюджет ганьби

06 грудня 2012, 19:16
Власник сторінки
0
1271

В останній день своєї роботи Верховна Рада прийняла нелегітимний бюджет

В останній день своєї роботи Верховна Рада прийняла нелегітимний бюджет країни. Чому нелегітимний? Тому що, як ще можна назвати прийняття бюджету, внесеного урядом, якого вже немає?

Більш ганебного бюджету Україна ще не знала. Як за формою, так і за змістом. Що стосується форми, то це, мабуть, єдиний випадок в історії бюджетного процесу, коли бюджет вносить уряд, який уже відправлено у відставку.

Адже, бюджет - це головний фінансовий документ, який розробляє КМУ для реалізації своєї соціально-економічної програми та пріоритетів. Скажіть мені, чию програму мусить забезпечити цей бюджет? Програму «папєрєдніків»?

Зрозуміло, що внесення неіснуючим урядом подібного бюджету на розгляд парламентарів, які вже сидять на валізах, протирічить не лише здоровому глузду, але і Закону про регламент ВРУ та Бюджетному кодексу, де чітко прописано, що у випадку відставки уряду проект бюджету повертається з парламенту до КМУ в обов‘язковому порядку… Але в нас закони для Партії регіонів не писані…

Стосовно змісту, то він навіть ганебніший за форму. Як назвати підвищення прожиткового рівня та мінімальної заробітної плати в умовах галопуючої інфляції на 13 гривень? «Покращенням»?

Чи як назвати те, що, прикриваючись фальшивим маревом макроекономічних показників, на тлі згортання елементарних соціальних програм, які забезпечували хоча б виживання українців; на тлі скорочення фінансування освіти, науки, місцевих бюджетів, відбувається збільшення фінансування силових структур прокуратури, СБУ та МВС? «Руїну подолано»?

Додаткові коментарі тут зайві. І так вся країна розуміє, що основним гаслом Партії регіонів є - «Руїну пороблено». При чому – руїну надто небезпечну для кожного з нас.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.