"Будівля іподрому" скоро впаде? (Фото)

11 грудня 2012, 12:53
Власник сторінки
журналіст
0
1080
 Будівля іподрому  скоро впаде? (Фото)

...на Печерську (на вул. Суворова, 9)

Будівля-пам’ятка старого іподрому, що знаходиться в центрі столиці на Печерську (на вул. Суворова, 9) може впасти в будь-який момент. Про це в комісію Київради з питань культури та туризму повідомили мешканці сусідніх будинків, яким не байдужа доля історичної будівлі.

Більше року «Будівля іподрому» стоїть пустою та поступово руйнується. На вході постійно чергує охорона, яка уникає будь-якого спілкування. На думку місцевих жителів, як це часто буває в Києві, історичну будівлю навмисно руйнують, про що свідчать залишені відкритими вікна на даху будинку, провалля у фундаменті, забиті зливні стоки, загальне занедбання будівлі.

За словами місцевих жителів, раніше приміщенням будівлі користувалась Президія Національної академії аграрних наук, яка утримувала будівлю. Згодом Академію виселили, а будинок залишився пустувати.

Я звернувся до О. Попова з вимагає надати доручення відповідним службам в судовому порядку повернути історичний об’єкт до муніципальної власності міста. Та до Прокуратури м. Києва з вимогою притягнути до відповідальності власників будівлі іподрому за навмисне руйнування об’єкту культурної спадщини.

«Будівля іподрому» перебуває в переліку реєстру пам’яток, які не підлягають приватизації згідно з Законом України «Про перелік пам’яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації». Головна будівля іподрому була побудований в стилі ренесанс в 1915-1916 роках архітектором В. Риковим, скульптурне оформлення Ф. Балавенського. Споруда дуже схоже на палац.

Криті трибуни в два поверхи, що вміщали більше чотирьох тисяч чоловік, витягувалися на 125 метрів. У приміщенні були ресторан і буфет. Печерський іподромом вважався одним з кращих місць розваг в Києві. 

Іподром діяв до 1964 року. А в1969 року на південній околиці Києва був побудований новий іподром. Територія скакового поля старого іподрому зараз забудована житловими будинками.




Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.