Ахметов може проводити майстер-клас для забудовників

24 грудня 2012, 10:19
Власник сторінки
журналіст
0
866

Ситуація навколо кількох скандальних забудов в Києві зайшла в глухий кут...

Власникам скандальних забудов варто послухати майстер-клас Р. Ахметов, як треба виправляти свої помилки.

Безумовно, менеджери заможних олігархів розглядають будь-який проект як спосіб заробити гроші. Але VIP- бізнесмени мають думати не лише про прибуток, а й про свою репутацію. Може тому ім’я власника Гостинного двору так старанно приховується. Але рано чи пізно воно стане відомим. 

Власникам Гостинного двору варто було б на вимогу громадськості добровільно відмовилися від реконструкції та перетворення Двору в ТЦ. Це вирішило б безліч проблем та зняло напругу в суспільстві. Так свого часу зробив Р. Ахметов, який  поки що єдиний з олігархів публічно змінив свої «будівельні» плани на вимогу громадськості.

Нагадаю, що свого часу Р. Ахметов відмовився від своїх попередніх планів побудувати торгово-офісний центр на Андріївському узвозі та пообіцяв відновити не лише зруйнований історичний будинок, а й побудувати культурний простір на узвозі, як того хотіли захисники історичної вулиці. Крім того, Р. Ахметов на вимогу архітекторів та пам’яткоохоронців, відмовився видозмінювати фасади ЦУМу, які охороняються як пам’ятка. 

Звичайно,  в оболонців до найбагатшого громадянина України є свої претензії щодо знищення одного з найкращих будинків побуту на метро «Мінська». Проте в деяких питаннях Р. Ахметова можна ставити в приклад забудовникам.

Тож, поки влада думає, як виправити свої помилки - адже саме вона бездумно надала можливість забудовнику зруйнувати сталий образ Гостинного двору як однієї з домінант історичного Подолу - а громадські активісти борються за «Гостинну республіку», сам забудовник міг би взяти ініціативу в свої руки і повторити прагматичний вчинок Ахметова. 

Як відомо, на сьогодні протистояння в Гостинному дворі тривають. Забудовник незаконно, на думку громадськості, проводить будівельні роботи. Своїм автомобілем я заблокував в’їзд техніки на територію Гостинного двору, але забудовники всупереч закону проникли в кабіну недоторканого депутатського автомобіля і відтранспортували його в зручне для них місце.

 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.