Гіркий полин

26 квітня 2013, 07:28
Власник сторінки
0
568

Катастрофа у Чорнобилі мала апокаліптичний характер: тисячі загиблих, мільйони постраждалих. Найстрашніше – це те, що влада тоді намагалась приховати смертельну небезпеку всього, що сталось

«І засурмив третій Ангол, і велика зоря спала з неба, палаючи, як смолоскип. І спала вона на третину річок та на водні джерела.А ймення зорі тій Полин. І стала третина води, як полин, і багато з людей повмирали з води, бо згіркла вона…"(Об'явлення 8:10,11)

 
Ці рядки з Об'явлення Іоанна Богослова вже відбулись 27 років тому, 26 квітня 1986 року в момент вибуху на Чорнобильської АЕС… Катастрофа у Чорнобилі дійсно мала апокаліптичний характер: тисячі загиблих, мільйони постраждалих.

Найстрашніше – це те, що влада тоді намагалась приховати смертельну небезпеку всього, що сталось. В результаті, мільйони людей вийшли на травневі демонстрації, де під верещання святкових маршів про світле покращення, отримали декілька річних доз опромінення.

Вшануймо сьогодні пам‘ять тих, хто загинув, хто постраждав та, в першу чергу, героїв-ліквідаторів, які, не задумуючись, йшли у пекло, рятуючи життя. 

Світла пам‘ять тим, хто не дожив до сьогоднішнього дня… Всім, хто живий – низький уклін  і шана... 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Чорнобиль
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.