Трійця. Пошук загубленого скарбу

23 червня 2013, 06:33
Власник сторінки
0
948

Ніхто б не відмовився прокинутись одного ранку поліглотом, не витрачаючи час на вивчення мов, почати зцілювати накладанням рук або передбачати майбутнє?

І коли маю дара пророкувати, і знаю всі таємниці й усе знання, і коли маю всю віру, щоб навіть гори переставляти, та любови не маю, то я ніщо!

(1 до Коринтян 13:2)


Друзі, зі святом Трійці!

В цей день старовинного іудейського свята п'ятидесятниці Дух Cвятий зійшов на учнів Христа і вони отримали дари Святого Духу.

Ми всі давно звикли до слова "харизма", яким частіше за все нагороджуються талановиті та цікаві особистості. Але мабуть мало хто замислювався, що в перекладі харизма ‑ це і є дар Духу Святого.

Учні Христа, більшість з яких були навіть неписьменними, в одну мить оволоділи ораторським мистецтвом, здатністю говорити різними мовами, передбачати події та лікувати людей. Навіть отрута та зміїні укуси на них не діяли. Але отримали вони цей Божий подарунок не для того, щоб шокувати натовп чи відпочивати за кордоном, робити бізнес чи політичну кар'єру. Ні, це було необхідно для того, щоб нести Благу вість про Спасіння, справжню Віру та Любов по всьому світу.

Вони зробили це, реалізувавши Господній план. І увесь тогочасний світ, не маючи інтернету, телебачення та навіть друкованих ЗМІ лише за історичну мить дізнався про Христа.

Багато хто із нас хотів би мати подібні здібності. Ніхто б не відмовився прокинутись одного ранку поліглотом, не витрачаючи час на вивчення мов, почати зцілювати накладанням рук або передбачати майбутнє, не говорячи вже про дар переконувати одним виступом та вести за собою тисячі незнайомих людей.

 Але постає питання: навіщо? Наші плани, на жаль, дуже часто не співпадають з Божими планами. Наші бажання з Його бажаннями. І саме тому більшість з нас не мають харизми. А ті, навіть кого вважають харизматичними особистостями, не є насправді такими, бо ніколи не мали справжньої Богом даної харизми.

Змінити це, тобто отримати Боже благословіння можна лише, зробивши Його закон своїм законом, Його програму своєю програмою, Його шлях своїм шляхом…

І тоді свято Трійці буде для нас не якимсь загадковим та незрозумілим або формальним днем відпочинку, а справді стане святим днем отримання Божого благословіння ‑ дару Духа Святого!

До речі, в Біблії є не тільки перелік дарів Духу Святого, але і вказано, який з них є найважливішим. Ні. Це зовсім не ораторське мистецтво, пророкування або імунітет до зміїної отрути. Найголовніший з Його дарів - це дар справжньої Любові. Саме це і є найбільшим подарунком Творця. Любов, яка готова до самопожертви, яка ні на мить не перестає світити із очей, змінюючи на краще навколишній світ - це і є головна ознака людини на яку зійшов Святий Дух.

Зі святом!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.