Хрещення Русі

27 липня 2013, 11:35
Власник сторінки
0
1178

1025 років тому Володимир Великий хрестив Русь. Це рішення було майже на 100% політичним

1025 років тому Володимир Великий хрестив Русь. Це рішення було майже на 100% політичним. Для Київської Русі, яка зростала надзвичайно швидкими темпами, потрібні були нові важелі впливу, і язичництво-поганство з точки зору правлячої еліти вже не виправдовувало себе. Володимиру потрібне було щось справжнє, визнане у світі, що б освятило його авторитет, зміцнило владу і забезпечило зовнішні зв'язки. 

Думаю, що вже більше десятка віків тому Володимир замислювався над тим, до яких наслідків призведе його вибір стратегічного курсу. Адже під час вибору зовнішньополітичного вектору, князь приймав різні посольства: візантійське, мусульманське, римо-католицьке тощо. Він, на відміну від сучасних корумпованих політ-флюгерів, приймав рішення, яке повинно було забезпечити розвиток та життя країни на століття вперед. 

Володимир щиро, хоча і прагматично підходив до цієї справи, але отримав справжні необмежені духовні обрії для народу Русі-України…
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.