Свято анімації розпочалося!

07 жовтня 2013, 16:11
Власник сторінки
0
929
Свято анімації розпочалося!

В Київській міській галереї мистецтв "Лавра" урочисто відкрився Міжнародний Фестиваль Актуальної Анімації та Медіа-мистецтва Linoleum!

Дорогі друзі!

3 жовтня 2013 року в арт-просторі Київської міської галереї мистецтв «Лавра» було урочисто відкрито Міжнародний Фестиваль Актуальної Анімації та Медіа-мистецтва Linoleum!

Кияни та гості мали змогу насолодитися чудовою атмосферою свята анімації.

Вперше в Україні відбувся показ програми найкращих фільмів за всі роки існування фестивалю, а також роботи режисерів-аніматорів з short-list переможців 2013 року.

Молода і талановита художниця Світлана Гончаренко порадувала відвідувачів шоу пісочної анімації, завершивши свій феноменальний виступ написом Linoleum на екрані головного фестивального залу.

Неперевершений Олег Скрипка відіграв унікальний dj-сет з етно-роковими мотивами.

А вже на вихідних після відкриття відвідувачі мали змогу насолодитися перлинами світової анімації в 5 залах. Більше того, хочу підкреслити, що саме на вихідних відбулися цікаві майстер-класи та лекторії в рамках фестивальної програми.

Так, 5 жовтня в суботу відвідувачі долучилися до пізнавального лекторію Вікторії Перевознікової з OpenArtSchool «Археологія рухливого зображення», під час якої мали змогу власноруч створити ранній артефакт археології рухомого зображення.

А вже 6 жовтня в неділю маленькі глядачі могли насолодитися майстер-класом від Арт-студії «Золотий Лев», яка креативно за допомогою піску відтворила сюжет всесвітньовідомого мультфільму «Вінні Пух та бджоли».

Безумовно, така інтенсивна культурно-освітня програма, що запропонована в рамках Міжнародного Фестивалю Актуальної Анімації та Медіа-мистецтва Linoleum, збагачує художню уяву дітей та сприяє їх естетичному вихованню.

Хочу нагадати, що Фестиваль проходить до 20 жовтня лише в арт-просторі Київської міської галереї мистецтв «Лавра» щоденно з 12-00 до 20-00.

А на вихідних о 15-00 на Вас чекають пізнавальні майстер-класи та лекторії.

Так, 12 жовтня в суботу Ви, шановні відвідувачі, маєте змогу насолодитися техніками лялькової анімації у виконанні Олега Педана, який представляє студію «Укранімафільм». Маленькі відвідувачі дізнаються як виготовляють ляльок для мультфільмів, їх одяг та завдяки яким чарам ляльки на екрані оживають.

А неділя 13 жовтня ознаменується унікальним лекторієм від Вікторії Перевознікової на тему «Анімація в художніх практиках». Всі учасники цього лекторію матимуть змогу взяти участь в створенні секундної анімаційної петлі за допомогою техніки Stop-Motion.

Тож чекаємо на Вас в арт-просторі Київської міської галереї мистецтв «Лавра» за адресою: вул. Лаврська, 1.

З більш детальною інформацією та програмою Міжнародного фестивалю можна ознайомитися на офіційній facebook-сторінці



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: фестиваль,Лавра,свято,анімація,Linoleum
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.