Черкаські фальстарти – кому вигідно?

06 листопада 2013, 11:58
Власник сторінки
Украинский политтехнолог
0
434

194 округ

Виборча інтрига у Черкасах настільки хитро закручена, що у декого за її лаштунками вже просто здають нерви. До заповітного «Дня Х» – 14 листопада лишається усе менше. Проте основних кандидатів від влади не висунуто по жодному із черкаських округів. Тому найцікавіше починає творитися не на авансцені перегонів – де й сутички-то не видно, а за її лаштунками. І ляльководи залаштункової метушні вже і не приховують особливо своєї причетності до того, що відбувається.

«Настає важливий момент для всього мого життя (яке залишилось)», - нещодавно написав на своїй сторінці у Фейсбуці Голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський. Причому тут він? І причому тут цей загадковий пафосний пост? За дивним збігом обставин сайт Цензор.Нет, який мав свою історію співпраці із Михайлом Юрійовичем, ось вже другий день підряд нещадно «мочить» і «палить напалмом» головного ворога Бродського у Черкасах –губернатора Сергія Тулуба. Не встигла прохолонути воронка від «атомного» матеріалу Тетяни Чорновіл «Солдат Януковича», як Цензор.НЕТ зарядив контрольний у голову – про досягнення Тулуба «Помста президентові, або поганий танцівник», де прямо з посиланням на ІА «Стеля» стверджує, що губернатор зібрався на довибори. Хоча той тричі заперечував, що балотуватиметься.

Цікаво, що безпосередніх інтересів у виборах самого Бродський не простежується. Сам він не балотується. Його давній партнер по бізнесу Сергій Одарич – нібито вже теж не йде (хоча подейкують, що він активно пропонував свої послуги одному із провладних штабів). Зрештою, йому аби з судами розібратися. Але – контроль над містом у Одарича потихеньку втрачається, «вільні демократи» біжать косяками.

Відтак, без висунення власного кандидата, залишається можливість підтримки іншого, здатного отримати перемогу. І тут випливає фігура …об’єднаного опозиціонера Миколи Булатецького. Силу Миколи Івановича на собі відчули не тільки турнікети у приміщенні міської ради, але й черкаські міліціонери, яким Булатецький затято опирався під час мовного майдану. Булатецький взагалі яскравий персонаж місцевої політики. То він обіцяв надавати у пику радикалу Олегу Ляшку та своєму колишньому наставнику нардепу Володимиру Олійнику! То, заявляв, що партія йому не указ, коли він єдиний з БЮТ голосував проти відставки Одарича. Щоправда, судячи з останніх подій у Черкасах, Булатецький перестає бути єдиним кандидатом від опозиції. На його окрузі вже зареєстрований його колега по фракції Батьківщиниа Кузьоменський. А інший депутат від цієї ж фракції Вовкодав, досить жорстко виступив із критикою самого Булатецького. Схоже не все гаразд у об’єднаній опозиції…. Але це лірика.

Для чого, скажете Ви, групі Бродського підтримувати Булатецького? Цілком природня відповідь. Одарич ті Булатецький мають свою історію стосунків. Очевидно, саме Булатецький може стати основним паротягом постанови про проведення виборів мера в Черкасах.

Тому, щойно наприкінці минулого тижня трапився «ісход» 7-х відступників колишньої Одаричевої команди, як вже у понеділок екс-мер провів вельми плідну зустріч з народним депутатом, куратором 194-го виборчого округу від Об’єднаної опозиції Лесею Оробець.

Також можна припустити, що саме через ці джерела був організований злив щодо президента ПАТ «Азот» Валентини Жуковської. Президенту корпорації «Богдан» Олегу Свинарчуку також підсунули «клона», який у бюлетені стоятиме акурат перед прізвищем.

Такий формат політичних ігор – цілком відповідає стратегічному баченню Михайла Юрійовича та Сергія Олеговича. Обидва мають тривалу історію політичного консалтингу у різних ситуаціях та у різних політичних командах. Але питання, чи не занадто така гра є самостійною, та чи не нашкодить вона глобальним інтересам людей, які думають, що грають в одній команді з такими політиками.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.