NATO

05 березня 2014, 21:14
Власник сторінки
analiniks
0
156

Nato

Ситуація в Україні суттєво впливає на стан забезпечення безпеки та стабільності у Євроатлантичному просторі.

Росія продовжує порушувати суверенітет та територіальну цілісність України, так само, як і свої власні міжнародні зобов'язання.

Тому НАТО вирішило сьогодні здійснити декілька термінових кроків.

Ми припиняємо планування нашої першої спільної з Росією місії - морське супроводження корабля США Cape Ray, який має знищувати хімічну зброю, вилучену в Сирії. Дозвольте відзначити, що це не вплине на загальний характер відповідних заходів, але Росія в цьому участі більше не прийматиме.

Також ми вирішили, що з цього моменту ми припиняємо проведення з Росією всіх заходів на експертному рівні в цивільній та військовій сферах.

Ми також піддамо перегляду увесь спектр заходів у сфері співробітництва з Росією. Міністри оборони Альянсу затвердять відповідне рішення відносно цього на початку квітня.

Цими заходами ми робимо чіткий сигнал: дії Росії мають наслідки.

В той же час, ми прагнемо залишити двері відкритими для політичного діалогу. Таким чином ми готові проводити засідання Послів в рамках ради НАТО-Росія, як ми й зробили сьогодні. 

Я щойно головував на відвертому і важливому зібранні Ради НАТО-Росія щодо ситуації в Україні.

Рада НАТО-Росія - це форум для дискуссій на любі теми. Це те місце, де ми погоджуємось і не погоджуємось один з одним.

Але, як Голова Ради НАТО-Росія, я маю обов'язок гарантувати дотримання принципів, на яких ці відносини будувались.

Ці фундаментальні принципи зараз поставлені на карту: наше спільне зобов'язання дотримуватись норм міжнародного права, а також наше зобов'язання утримуватись від застосування або загрози застосування сили один проти одного, чи проти любої іншої держави.

Тому я попросив Російського Посла передати до Москви цю тверду позицію НАТО.

В той же час, ми вирішили інтесифікувати наше партнерстов з Україною, та посилити нашу співпрацю задля підтримки демократичних реформ.

Ми просунемо вперед наш діалог з цивільним та військовим керівництвом України.

Ми мобілізуємо наші зусилля з розбудови спроможностей Збройних Сил України, включаючи в тому числі в частині, що стосується проведення спільних навчань та тренувань.

І ми також зробимо більше задля залучення України до наших багатонаціональних проектів з розвитку спроможностей.

Ці кроки дозволять нам приєднатись до міжнародних зусиль з підтримки народу України у формування ним свого майбутнього. Також завтра я зустрічаюсь з Премьєр-міністром України для того, щоб висловити підтримку НАТО.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.