КАБМІН РАЗОМ ІЗ БАНКОВОЮ ПРАГНУТЬ ЛІКВІДУВАТИ СТИПЕНДІЇ

27 вересня 2011, 19:28
Власник сторінки
Блогер, редактор, общественный деятель
0
1505

2012 рік стане для України не лише роком Євро, але й першим роком, коли багатомільйонне студентство стане бомжами.

Бюджет-2012 викликав багато запитань ще на стадії його обговорення в Кабміні, проте ніхто не міг собі уявити, наскільки тотально недоробленим проект буде представлено Верховній Раді.

Міністр фінансів Федір Ярошенко на пару із представниками Адміністрації Президента (серед яких, за нашими даними, Юрій Мірошниченко та деякі інші чиновники) вирішили зробити "хід конем" у питанні зменшення державних видатків: у бюджеті-2012 у повному обсязі скасовано усі студентські стипендії для понад 1.5 мільйонів студентів України. Жодний рядок проекту Закону України "Про Державний бюджет України на 2012 рік"  навіть не містить слова "стипендія".

 Нагадаємо, що раніше у кожному бюджеті України було чітко встановлено, як і які стипендії платити студентам з 1 січня наступного року.  Не варто нагадувати, що в нашій державі якщо щось в бюджеті не враховано, то знайти гроші на це після затвердження бюджету буде надзвичайно складно.

 На щастя, виправити ситуацію ще не пізно - проект бюджету поки не став законом. Але чи можна залишати при владі людей, які допускають подібні помилки? - питання, яким слід задатися кожному свідомому громадянину нашої держави, коли прийде час ставити чергову галочку в виборчому бюлетені.

ПС: після особистого дзвінка відбілюємо чесне ім'я Радниці Президента Ганни Герман - вона насправді непричетна до жодних перипетій зі стипендіями. Їй просто начхати на це, як, зрештою, і на все інше, адже гуманітарні питання АП не стосуються молоді і освіти, чи не так?..

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: бюджет,Минфин,студенты,стипендии,правительство,Анна Герман,Президент Украины
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.