У невизнаній республіці Придністров'я завершився другий тур виборів президента

28 грудня 2011, 18:22
Власник сторінки
Політичний аналітик АЦ "Політика"
0
608
У невизнаній республіці Придністров я завершився другий тур виборів президента

Президентом Придністров'я було обрано Євгенія Шевчука

    За даними Центральної виборчої комісії ПМР, зі значним відривом переміг опозиціонер Євгеній Шевчук, що отримав 73,88% голосів виборців. Його конкурент, спікер місцевої Верховної Ради Анатолій Камінський отримав лише 19,67% - ще менше, ніж у першому турі виборів (тоді було більше 26%).

      Для багатьох експертів такий значний відрив Шевчука став несподіваністю. Проте, якщо говорити про причини такого відриву треба зазначити, що Євгеній Шевчук дуже вдало зіграв на конфлікті між Анатолієм Камінським та Ігорем Смирновим, що знайшов своє продовження в перерві між першим та другим турами.  А програма «молодого політика» тільки додала голосів Шевчуку.

      Але головним питанням, що штурмує міжнародну пресу, є «Status Quo» Кремля в ПМР. Багато хто схиляється до думки, що «московський кандидат», яким себе представляв Камінський, не виправдав довіри Москви. Але в глобальному для РФ може зійти і кандидатура екс-спікера. Щоправда, виникає багато запитань щодо всієї передвиборчої компанії Камінського. Таке враження, що його команда навмисно перестаралася з інформаційним потоком про те, що Анатолій Камінський є проросійським кандидатом і таким чином вдарила по довірі виборців до даної кандидатури. Можливо, що Москва спеціально проробляла такий варіант, щоб висунути в переможці саме Євгена Шевчука.

       Як би там не було, фактом залишається те, що новому президенту треба буде шукати компроміси не тільки з новою-старою владою РФ, а і з керівництвом «Шерифу». Тому не дивно буде, якщо в майбутньому уряді ПМР зявляться обличчя, що безпосередньо відносяться до холдингу «Шериф». 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Шевчук,Смирнов,вибори,міжнародні відносини,Камінський,Придністров'я,Тавлуй Дмитро
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.