Відбулася інавгурація Євгена Шевчука

30 грудня 2011, 12:25
Власник сторінки
Політичний аналітик АЦ "Політика"
0
569
Відбулася інавгурація Євгена Шевчука

Євгеній Шевчук новий президент Придністров'я

    Сьогодні народ Придністровської Молдавської Республіки офіційно отримав нового президента. Ігор Смирнов публічно передав повноваження Євгенію Шевчуку.

     Під час інавгурації Євгеній Шевчук пообіцяв дотримуватися конституції, захищати суверенітет та незалежність ПМР, а також бути гарантом прав та безпеки придністровського народу. Також наголосив, що для нього головним завданням є збереження та примноження досягнень минулих літ.

     Найближчим часом стане ясно, яким вектором розвитку міжнародної співпраці буде керуватися новоспечений президент. Проте, вже сьогодні прослідковується саме проросійський напрям. Про це говорить і заяви Шевчука, що пріоритетом для ПМР є співпраця з РФ та нещодавній лист, який був надісланий Патріарху Московському Всієї Руси Кирилу, в якому говориться про надію подальшої співпраці в сфері освіти та виховання молоді. 

     Також залишається незрозумілим майбутнє вже екс-президента Смирнова. Існує думка, що його чекає сценарій Ю.Тимошенко, тому не виключено, що для нього вже підготували «запасний аеродром» у Білорусії. Але, саме відмова Смирнова від силового утримання влади в своїх руках дає йому шанс спокійно дожити на батьківщині.

     А на передодні, 28 грудня, Ігор Смирнов востаннє звернувся до народу. У своєму зверненні він приділив увагу масовим порушенням у ході виборів (вкидання фальшивих бюлетенів, наклеп, чорний піар у російських мас-медіа, підкуп і обман виборців). Проте, не дивлячись на ці порушення, він цінить вибір народу. Ігор Смирнов побажав новому президенту не сходити зі шляху Придністровської Молдавської Республіки та продовжувати її розвиток як незалежної, суверенної держави. Також він подякував народу ПМР за розуміння та підтримку, що вони надавали йому протягом перебування на посаді президента.

     Нагадаємо, за даними Центральної виборчої комісії ПМР, у другому турі президентських виборів в Придністров’ї зі значним відривом переміг опозиціонер Євгеній Шевчук, що отримав 73,88% голосів виборців. Його конкурент, спікер місцевої Верховної Ради Анатолій Камінський отримав лише 19,67% - ще менше, ніж у першому турі виборів (тоді було більше 26%).


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Шевчук,Смирнов,міжнародні відносини,Камінський,Придністров'я,Тавлуй Дмитро
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.