Російська мова невинна що нею розмовляє Путін ,Жириновський , Колесніченко та С

15 січня 2012, 14:13
Власник сторінки
Інженер ЕКТ WWW.ANTIS.AT.UA
0
485
Російська мова невинна що нею розмовляє Путін  ,Жириновський , Колесніченко та С

Політики використовують питання мови для здобуття прихильності у виборців, для отримання від них на виборах мандату влади .

Російська мова в Україні , що це, мова окупантів  чи друга державна  ?  Ні перше ні друге . Мова взагалі нічого спільного немає з політикою та владою , це засіб передачі інформації , знань між людьми . Це політики завжди використовують проблеми мови для своїх передвиборчих обіцянок . Тай використовують питання мови як ліві , так і праві партії   , політики котрі не знають , а що робити з тою владою , окрім як собі давати пільги та гроші. Тай завжди забувають про обіцянки після приходу до влади до наступних виборів ,такі вони політики , котрі уміють тільки поговорити про мову.   Сучасна російська мова в Україні це уже не та мова котра була ще століття тому , будь яка мова коли вона жива , постійно трансформується долучаючи іншомовні слова до повсякденного ужитку , та забуваючи ті слова котрі не знайшли підтримки у людей. Так як зараз важко читати старо - слов’янські  книги , так і буде важко читати сьогоднішні книги нашим прийдешнім поколінням  через сто – двісті років .

Питання мови то питання цивілізації  людини та  людства загалом  . Наявність мови котрою користуються усі в країні дозволяє передавати здобуті знання прийдешнім  поколінням без їх утрати , та бути почутим кожним  у суспільстві держави  .У Біблії сказано , коли Ісус благословив своїх Апостолів він сказав їм ідіть і навчайте усі народи світу їхніми мовами , бо кому потрібна проповідь мовою котру не розуміють люди. Та  знання багатьох мов дозволяє використовувати знання інших народі світу . Багато знань наших попередніх цивілізацій було втрачено коли забувалися мови тих народів  . У світі існує більше  трьох тисяч мов і кожна є унікальна , їх потрібно вивчати та записувати для збереження у віках . Кожна мова світу не є власністю правителів та політиків , мова народу живе за власними законами , і творцями мови є поети ,  письменники та загалом  усі люди країни . Важко оцінити що більше Тарас Шевченко узяв від російської мови чи дав їй . Використання зараз російської мови у побуті  та  телебаченні  призводить до більшої любові до Президента Росії  Медведєва ?  Ні , те якою мою   розмовляє людина є один аргумент , як найкраще здобувати інформацію  . Так сталось що у світі йде тенденція на  перехід  до спілкування людей кількома мовами , нажаль.  Зокрема це англійська , китайська , іспанська , та російська мова . Усі знання концентруються на цих мовах , тож хто хоче здобувати знання світу має учити ці мови . Може таке статись що за сто років потому на землі залишиться тільки декілька широко уживаних мох , а інші просто залишаться у історії , як це сталося уже не з однією  мовою  світу. Та неможливо зупинити процес трансформації мови людства , та кожна мова залишає свій слід у мовній історії . Латинська мова  так звана «мертва» мова , дала стільки назв для науки що «мертвою» її неможливо назвати , вона просто трансформувалась у сучасність. 

Саме головне не піддаватися на спокуси політиків  що громадяни України мають знати лишень російську мову і усе , бо хтось десь не знає іншої мови . Так сталось що ті хто зараз при владі  ще 20 років тому взагалі заперечували існування української мови , тай зараз міністр Табачнік некраще відгукується про неї . Та питання в іншому , потрібно створювати школи де б кожен міг  у будь якому віці вивчити іншу мову світу , ось цим  мав би займатись міністр освіти . Зараз дуже шкодую що з за молодих років  в школі та інституті не вивчив англійської мови , тому великий пласт знань просто мені недосяжний . Держава не займається відродженням перекладу книг технічного та наукового напрямку. Існують комп’ютерні програми перекладу , та вони потребують ще великого та ґрунтовного доопрацювання . 

Маю надію що мені вдався зорганізувати випуск електронної книги FILIN , та наступним кроком планую створити електронну бібліотеку усіх письмових записів людства з цілодобовим використанням користувачами .   Та обов’язково з комп’ютерними перекладами з усіх мов світу . Навіть підібрав місце в мальовничому куточку Поділля , тай проект будівлі теж зробив , правда  недуже високий усього 133 метри .

Колись у давнину коли  наші прадіди  записували свої знання  мали надію що їх знання , їх мова буде корисна для прийдешніх поколінь . Тому і ховали свої записи щоб вони збереглись у віках.

Також і я маю надію , що за мого життя  мені вдастя  зреалізувати мої мрії  організувати виробництво електронної книги FILIN у нас на  Україні  , тай збудувати  електронну бібліотеці усіх записів світу . Назва бібліотеки  теж уже придумав ANTI`S-BOOK .

Маймо мрії , вони таки збуваються .

13 січня 2012     Петро Побережний   WWW.ANTIS.AT.UA

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.