Громадськість закликає політиків керуватися «Критеріями доброчесності»на виборах

19 січня 2012, 11:28
Власник сторінки
Інженер ЕКТ WWW.ANTIS.AT.UA
0
436
Громадськість закликає політиків керуватися «Критеріями доброчесності»на виборах

Громадський рух ЧЕСНО публічно закликав провідні політичні сили – владу, опозицію та непредставлені у Верховній Раді України партії – при формуванні списків та висуванні кандидатів

на майбутніх парламентських виборах керуватися шістьома «критеріями доброчесності депутатів», виробленими громадськістю.

«Відповідно до проведеного нами у грудні загальнонаціонального опитування, від 70 до 80% громадян підтримують ці вимоги до політиків:


1. Відсутність фактів порушень прав і свобод людини

2. Незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців

3. Непричетність до корупційних дій

4. Відповідність задекларованих доходів та майна способу життя

5. Особисте голосування в парламенті

6. Участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів

– зазначає соціолог, керівник Фонду «Демократичні Ініціативи» Ірина Бекешкіна.

Активісти руху ЧЕСНО незабаром розпочнуть аналіз діяльності 450 чинних депутатів на відповідність критеріям і оприлюднять результати дослідження наприкінці весни. Другим етапом кампанії стане перевірка кандидатів.

«Представлена експертами методологія аналізу діяльності депутатів та кандидатів дозволить усім небайдужим громадянам через онлайн інструменти долучитися до дослідження політиків, і таким чином вплинути на підвищення якості наступного парламенту», – зазначив експерт з політико-правових питань Денис Ковриженко.

Вимога руху ЧЕСНО до політичних сил – не включати у списки та не допустити до виборів кандидатів, які не відповідають «критеріям доброчесності».

«Політична ситуація в країні може якісно змінитися лише якщо суспільство буде активно висувати свої вимоги до політиків і змушуватиме їх дослухатися», – наголосив голова правління Комітету Виборців України Олександр Черненко.

19.01.2012/11:01

Контактна особа: Тата Пеклун, 067 622-71-12,

media@chesno.org

Сайт Громадський рух Чесно http://chesno.org/
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.