Радянська ідеологічна шизофренія у всій своїй красі

07 травня 2012, 05:44
Власник сторінки
народний депутат ВО Свобода
0
556
Радянська ідеологічна шизофренія у всій своїй красі

Що означають кольори на Георгіївській стрічці? Але совкам все одно, головне горілки побільше...

 

Скоро знову почнуть роздавати "Георгіївські стрічки", але чи багато хто знає історію Геогіевскіх нагород? Ці стрічки з такою назвою ідеологи совка намагаються прив'язати до 9-го травня, але стрічки до тієї війні не мають ніякого відношення, та й до історії нагород срср теж, тому що Георгіївськими нагородами в срср нікого не нагороджували. Їх навіть носити до 1942-го року було заборонено тим, хто отримав їх у Першу Світову, яку в срср ідеологічно іменували Імперіалістичною.

Імператорський Військовий орден Святого Великомученика і Побідоносця Георгія (Орден Святого Георгія) - вища військова нагорода Російської імперії. В розширеному сенсі - всеохоплюючий комплекс відмінностей офіцерів, нижніх чинів і військових підрозділів. Засновано імператрицею Катериною II 26 листопада (7 грудня) 1769 на честь Святого Георгія для відмінності офіцерів за заслуги на полі бою. Мав чотири ступені відмінності. Орденом нагороджено понад 10 000 чоловік, першої, вищої ступенем ордена - всього 23 особи, з них тільки четверо стали кавалерами всіх 4 ступенів. А також 2 покладання на себе знаків ордена 1-го ступеня: імператрицею Катериною II з нагоди заснування ордена і імператором Олександром II з нагоди святкування 100-річного ювілею ордена. [1] Другого ступеня ордена були удостоєні 125 осіб.
Під час Громадянської війни на Східному фронті Російської армії і в Північній армії в 1918 - 1920 роках практикувалося нагородження орденом (за винятком вищих 1-й і 2-го ступенів). На Кавказькому фронті нагороджували до середини 1918 року.

Орден Святого Георгія виділявся своїм статутом серед інших російських орденів як нагорода за особисту доблесть у бою, і заслуги, за які офіцер міг бути удостоєний нагороди, строго регламентувалися статутом ордена.

У радянській Росії, а потім в срср, орден був скасований після Жовтневої революції 1917 року. З 2000 року орден Святого Георгія - військова нагорода Російської Федерації [2].
Що ж стосується періоду другої світової війни, яка для радянського народу стала в тому числі і продовженням громадянської, то в період цієї війни Георгіївськими нагородами нагороджували тих бійців, які боролися проти більшовизму в союзі з німецькими социал-націоналістами.
А які "Святі Георгія" могли бути в атеїстичній країні сересер, не зрозуміло!

До середини війни в срср вирішили підняти патріотичний дух використовуючи повернення до російської історії, були введені погони, як у Російській Імператорській Армії, заснований орден слави з квітами практично ідентичними Георгіївськім, відмінність мало місце лише в ширині смуг та кольорових відтінках, пізніше була медаль "за перемогу над Німеччиною", проте стрічки на них іменувалися Гвардійськими, а не Георгіївськими, з чого випливає, що доцільніше було б назвати акцію Гвардійською стрічкою, стрічкою слави (за назвою ордена), стрічкою перемоги (за назвою медалі). Однак проблема цієї піар-акції не закінчується брехнею і присвоєнням чужого, цей флешмоб по суті глумитися над символом військової доблесті. Ми вже звикли, що ці стрічки цілий рік бовтаються на антенах перетворюючись в лахміття.

А ось так інколи виглядають учасники цього жахливого флешмобу  

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: советский народ,идиотизм
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.