Мала країна - великі надіії.

16 травня 2012, 17:19
Власник сторінки
0
468
Мала країна - великі надіії.

Коли Україна стане європейським "тигром"...?

     Цікаво, скільки ще років потрібно витратити українському суспільству, щоб нарешті зрозуміти - ми народ, ми нація, і ми повинні боротися за власну ідентичність...!?

     Доля подарувала нам безмежні природні дари, наділила людей неперевершеною харизмою та високим інтелектом. Але чому ж маючи стільки переваг, Україна і досі країна "третього свту"??? "Це все політики", - скажете ви. І частково будете праві, але ж політиків вибираємо ми з вами, прості громадяни, які надіються на краще майбутнє, чому ж ми обераємо "не тих"...? Можливо ще не народився той президент, який поведе український народ до процвітання, але ясно одне: якщо ми не збиремося і не відстоїмо власні права зараз, то цього може і не статися. І причина зовсім не в політиці, а в тому, що ми забули як має вести себе цивілізоване суспільство. Розвал СРСР та процес становлення Незалежності завдали сильного удару не стільки по матеріальному становищу громадян, скільки по їх психічному здоров'ю. А криза 2008 року, можна сказати, добила відмираючий "український мозок".

     Прагнучи отримати все і зразу вчорашні "комуністи" - захисники пролетаріату, хлинулися до розкрадання країни. І здавалося, через двадцять років, коли вже все розтягнене, нарешті має наступити затишшя і розпочатися процес "Нового розвитку" - побудови з нуля. Проте українські керманичі виявилися зажерливіші і дурніші, намагючись продовжувати політику "державного канібалізму", знищуючи те що є основою держави - бізнес. Не дивно, що в світових рейтингах Україна на останніх сходинках за легкістю ведення бізнесу. Але виникає парадокс. Так за нещодавніми дослідженнями Україна посіла 25 місце в світі за якістю освіти, випередивши навіть своїх сусідів Польщу та Росію, але чому ж готуючи професіоналів на рівні з Німеччиною та Японією ми живемо, як Нігерія...??? Що ж заважає нам розвиватися?

     Є приказка: "Покажи мені хто твій друг і я скажу хто ти". Але в нашому випадку більше підходить такий формат: "Покажи Хто твоя влада, і я скажу як тобі живеться..." цікаво чи не так... Дійсно, якщо спроектувати рівень життя людей в країні на кампетентність владної верхівки, то виходить що нашому політикуму пряма дорога на перекваліфікацію, інакше просто ми преречені на "довгі" реформи.

    Стати європейським "тигром" - не просто мета України, це її основне завдання, інакше наше з вами життя просто не має сенсу. Замисліться на хвилинку над цими словами, адже можливо саме Ви можете змінити життя на краще.

Ярослав Шевчук

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.