БІОГРАФІЯ ПАНЧЕНКО СЕРГІЙ ФЕДОРОВИЧ

02 жовтня 2012, 07:03
Власник сторінки
Політик - громадський діяч
0
1177
БІОГРАФІЯ ПАНЧЕНКО СЕРГІЙ ФЕДОРОВИЧ

Народився 31 липня 1963 р. в м. Білій Церкві Київської області. Громадянин України. Мешкає в Шевченківському районі м. Києва.


  БІОГРАФІЯ ПАНЧЕНКО СЕРГІЙ ФЕДОРОВИЧ народився 31 липня 1963 р. в м. Білій Церкві Київської області.  Громадянин України. Мешкає в Шевченківському районі м. Києва. Мати – Панченко Віра Федорівна (1934-2001 рр.). Батько – Панченко Федір Микитович (1930 р. н.), ветеран праці.

 Дочка – Олеся Сергіївна Панченко (Кузнєцова) (1984 р. н.).

 Син – Панченко Кирило Сергійович (1995 р. н.).

 Дві онучки: Тетянка і Даринка. 

 Із 1980 по 1984 рр. навчався у Вольському вищому військовому училищі. По закінченні отримав вищу освіту за спеціальністю інженер-економіст, а також військове звання лейтенанта.

 Спортсмен, кандидат у майстри спорту з класичної (греко-римської) боротьби, а також із офіцерського багатоборства. Військову службу проходив закордоном та Далекосхідному військовому окрузі в прикордонних структурах. У 1994 р. звільнився з військової служби зі званням підполковник у відставці. Із цього часу пов’язав свою долю з містом Києвом.

  У 1995 р. в Києві заснував підприємство «Антей-спорт», яке спеціалізується на спортивному обладнанні та одязі. Згодом брав участь у створенні ще кількох підприємств у галузі сільського господарства, освіти, спорту.

 У 2002 р. став підприємцем.

 У 2004 р. створив науково-пізнавальний журнал «Самобранка», який пропагував досягнення української науки, народної та академічної культури.

  Із 2007 р. починає співробітництво з НАН України у сфері пропагування досягнень українського словникарства. Цього ж року за власний кошт у тісній співпраці та за науково-методичного керівництва Українського мовно- інформаційного фонду НАН України відкрив першу в Києві (і досі єдину в Україні) спеціалізовану книгарню з продажу словників, довідників, енциклопедичних видань «Словники-САМобранки».

  У 2007 р. разом із НАНУ започаткував Свято українського словника, яке протягом останніх шести років збирає численну громаду шанувальників українського слова – від представників іноземних дипломатичних установ, акредитованих в Україні, учених, письменників, видавців до студентів, школярів та простих городян. Незмінний учасник Днів рідної мови, які щорічно проводяться спільно з НАНУ. Організатор різноманітних заходів із популяризації української книги. Безкоштовно поширює в школах, вищих навчальних закладах Шевченківського району словники – як паперові, так і електронні, що має надзвичайне значення в інформаційному суспільстві.

  Бажання зробити міське довкілля красивим спонукало Сергія Федоровича до участі в міському конкурсі на кращу малу архітектурну форму м. Києва, який відбувся в 2010 р. під гаслом «Мала форма – красивий зміст», де його книгарня «Словники-САМобранки» зайняла третє місце в Києві й перше в Шевченківському районі.

  26 вересня 2012 року Сергій Панченко був нагороджений у Грантів рейтингів і номінацій (Грін) Дванадцятипроминевою  Зіркою Кредо – до зірок, за популяризацію та розвиток словникарства в Україні. До нього цією нагородою були відзначені: Президент НАН України Борис Євгенович Патон, екс-президент США Білл Клінтон, Герой Радянського Союзу, льотчики-космонавти Валентина Терешкова, космонавт Олексій Архипович-Леонов, Армен Джигарханян, Олег Табаков, Ельдар Рязанов, французький актор П’єр Рішар, іспанська каталонська оперна співачка Монсеррат Кабальє, Богдан Сільвесторович Ступка.

 Займає активну громадянську позицію. Його девізом є «Чесність, порядність, ініціатива та добробут для всіх!». Не належачи до жодної  політичної партії чи організації, метою яких є виключно здобуття влади, Панченко Сергій Федорович вважає, що саме такі люди, як він – прості громадяни, які платять податки, не мають рахунків у закордонних банках та офшорах, не виховують дітей і онуків у Лондоні, Парижі та інших далеких від Батьківщини містах, здатні (і повинні!) працювати у вищих законодавчих та виконавчих органах нашої держави. Адже тільки той, хто кровно зацікавлений у добробуті рідного району, селища, міста й, зрештою, держави, здатен приймати закони, що служать інтересам простих людей, а не можновладців, і головне – ретельно контролювати, щоб ці закони виконувались.

  Основні засади світогляду Панченка Сергія Федоровича викладені в його Передвиборчій програмі. Лейтмотив цієї програми – краще життя народу України, що відображено у першому, основоположному пункті цього документа – «Найголовнішою цінністю я вважаю народ України»!         www.panchenko.kiev.ua

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: політика в Україні
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.