Білл Гейтс - промова на випускній церемонії в Гарварді (2007)

18 жовтня 2012, 12:55
Власник сторінки
Бізнес, маркетинг, політика, економіка і медіа
0
1602
Білл Гейтс - промова на випускній церемонії в Гарварді (2007)

"Ми можемо примусити ринок краще працювати заради бідних, якщо розвинемо більш творчий капіталізм – тобто розширимо доступ до ринкових ресурсів, а отже більше людей зможуть заробляти й допомагати"

До Вашої уваги мій переклад виступу керівника корпорації «Майкрософт» Білла Гейтса 7 червня 2007 р. на випускній церемонії в Гарвардському університеті, який він кинув в середині 70-тих. Після понад 30-річної перерви знаменитий комп’ютерний геній та мільярдер нарешті отримав диплом Гарварду – ступінь почесного доктора права. В своїй промові Гейтс жартує, що погано впливає на інших, та розмірковує над ідеєю більш творчого капіталізму, який міг би запобігати загибелі від хвороб мільйонів людей в бідних країнах.

...Я чекав понад 30 років, щоб сказати наступне: «Батьку, я ж завжди казав тобі, що повернуся і отримаю свій диплом!»

Хочу подякувати Гарварду за честь такої відстрочки. Я буду міняти роботу наступного року, і нарешті зможу вказувати в резюме, що у мене є диплом. :-)

Аплодую сьогодні випускникам за те, що вони пройшли набагато пряміший шлях до своїх ступенів. Зі свого боку, я просто щасливий, що пан Крімсон назвав мене «найуспішнішим з тих, кого відрахували з Гарварду». Сподіваюсь, це достатня підстава промовляти від усього мого особливого курсу 1977-го. Я ж все таки вчинив найкраще серед тих, хто провалив навчання.

Але я також хотів би, щоб ви знали, що моя вина є в тому, що бізнес-школу кинув Стів Балмер. Я погано впливаю. Певно саме тому мене і запросили виголосити промову саме на випускній церемонії. Бо якби я взяв слово на церемонії посвячення вас в студенти, мало хто б з вас був би тут сьогодні :-)

Повний переклад промови читайте в моєму блозі на WordPress.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Гарвард,промова,Білл Гейтс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.