Чи вкрадене вкраїнське щастя?

19 жовтня 2012, 20:30
Власник сторінки
Психолог, перекладач жестової мови, письменник
0
217

Чи вкрадене наше щастя? Хто дасть відповідь - класики чи сучасники ? Хто з них більше знає ?

Велич ідей грає нами як забажає, і прагнення залізти якнайвище на барикади іноді непереборне. І зростає упевненість у власних силах разом зі збільшенням кількості людей, схожих на тебе. Але за будь-якою ідеєю завжди стоять люди, які ці ідеї продукують. Власне, тоді перетворюєшся сам на продукт. Коли усвідомлюєш це, відчуваєш як тобою скористались, у 2004-ому, і зараз - з тими, хто підтримав нинішню владу.

Зачинитись у власній екзистенції - вибір не такий вже й поганий, хоч і вимушений. Жодних питань, принаймні із боку пана Камю, якому філософія екзистенціалізму правила за спосіб осягнення світу. Він то зрозумів би депреснякові стани української людини межової доби. Принаймні француз із точністю лікаря пояснив би гримання дверима, коли сам себе піддаєш остракізму. Пішли ви усі! До біса! Сам утворю собі світик, креативно так усе скомпоную, і меблі старі, і різні рукописи на столі, і відвідини обраних друзів. 

Але що чують стіни твоєї оселі -  героїчні випади проти? Колись було легко ставати героєм - написав крамольного вірша, і ти вже в творчому андеграунді. Персонаж замятинського роману "Ми" зламався від постійного тиску оточення, в якому він існував. " На другий день я, Д-503, був у Благодійника і розповів йому усе, що мені було відомо про ворогів щастя. Чому раніше це здавалося мені заважким? Незрозуміло. Єдиноможливе: минула моя хвороба (душа)." 

Тож як врятувати себе, не розпорошившись у вареві з ідей і постійного нагадування про внутрішній валовий приріст?  Як не втрати душу, окрім якої - нічого? Питаннячко актуальне, адже вибори сунуться на наш поріг агітками різного штибу  нав"язливо.

Чи вкрадене вкраїнське щастя? Хто дасть відповідь - класики чи сучасники? Хто з них більше знає? Стільки тих знаків питання, що отримавши хоча б один окличний у відповідь, я став би найщасливішим у світі.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.