Шеріл Сандберг («Фейсбук») в Бізнес-школі Гарварду

01 листопада 2012, 12:56
Власник сторінки
Бізнес, маркетинг, політика, економіка і медіа
0
265
Шеріл Сандберг («Фейсбук») в Бізнес-школі Гарварду

"В цьому новому світі вам не вдасться покладатися на те, ким ви є, чи свій диплом. А доведеться покладатися на те, ЩО ви знаєте".

До Вашої уваги мій переклад промови харизматичної генеральної операційної директорки соціальної мережі «Фейсбук» Шеріл Сандберг, яку вона виголосила перед випускниками Бізнес-школи Гарвардського університету 23 травня 2012 р. Вона ділиться досвідом успіху в Силіконовій долині та торкається питання рівноправ’я чоловіків і жінок в бізнесі.

...Коли ви почнете свою кар’єру після бізнес-школи, то придивіться до можливостей, росту, впливів та місій. Розширюйте межі, спускайтесь, піднімайтесь чи зупиняйтесь! Будуйте свої вміння і навички, а не резюме! Оцінюйте те, що ви здатні робити, а не посаду, яку вам пропонують! Робіть справжню роботу! Зголошуйтесь на роль тих, хто продає, лінійну роль чи роль погодинного фрілансера! Не плануйте надто багато та не очікуйте на пряме кар’єрне зростання! Якби я спланувала кар’єру, коли була на вашому місці, я б її не здійснила.

Ви входите в інший діловий світ, ніж входила я. Мій тільки починав об’єднуватися, ваш – надто об’єднаний. Мій був конкурентний, ваш – на порядок конкурентніше. Мій змінювався швидко, а ваш змінюється ще швидше. В той час, коли розпадаються традиційні структури, також повинне еволюціонувати і лідерство – від ієрархії до спільної відповідальності, від командування і контролю до вислуховування та спрямування. Вас вчили в цьому видатному навчальному закладі бути не лише частиною трендів, а й вести за собою...

Повністю промова опублікована в моєму блозі на WordPress.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Гарвард,Фейсбук,промова,бізнес-школи,Шеріл Сандберг
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.