Паркани, «пиптики» і огорожі мають бути знесені негайно

12 лютого 2013, 07:51
Власник сторінки
Блогер, редактор, общественный деятель
0
327
Паркани, «пиптики» і огорожі мають бути знесені негайно

Численні огорожі, шлагбауми та бар’єри лише ускладнюють життя киян та гостей міста, водночас перебуваючи у позаправовому полі.

Конституція України гарантує усім право на свободу пересування, але численні паркани, «пиптики» та шлакоблоки заважають цьому. Всі ці незаконні знаки права власності мають бути негайно знесені, а доступ громадян до пішохідних вулиць та двориків – відновлено. Це стосується і парканів навколо Верховної Ради та Адміністрації Президента, знесення яких опозиція так і не домоглася.

Проблема перетворення дворів у автостоянки, коли машини стоять повсюди, завдаючи шкоди майданчикам і довкіллю, вже стала державною, проте це не означає, що, закриваючи двори бетонними блоками і штучними перепонами, її можна вирішити. Навпаки, будь-які загородження чи обмеження проїзду і проходу є пожежонебезпечними, порушують усі санітарні норми і утискають права громадян. Усі наземні паркінги мають стати безкоштовними, адже там мешканці не платять ні за які комунальні послуги, але допускатися на них мають лише зареєстровані у Києві автомобілі. Що ж стосується внутрішніх, будинкових паркінгів, то їхня ємність має бути достатньою для того, аби жодна машина на стояла на вулиці біля такого будинку. В іншому разі забудовник просто не має права отримувати ліцензію на будівництво.

Що ж стосується руху автомобілів по Андріївському узвозу та у Пасажі, під час свят та вихідних перекритими вулицями, пропоную взагалі заборонити в’їзд до центральної частини Києва, окрім екстрених служб, облаштувавши величезні паркінги біля кінцевих станцій метро. 

Таким чином, вирішаться одразу декілька проблем: пробки у центрі міста, постійний шум та загазованість, хаос та безладдя на дорогах та тротуарах, вільний доступ громадян до усіх об’єктів інфраструктури міста. Окрім того, міська влада і забудовники мають пам’ятати і про людей з обмеженими можливостями, для яких будь-який паркан, стовпчик, шлагбаум чи огорожа є подекуди нездоланною перешкодою. Замість ховатися від людей, ставити штучні завади та будувать паркани і брами, - краще би створили умови для тих, хто найбільше потребує турботи та опіки!

Пропоную Ruslan Kramarenko, іншим очільникам КМДА та громаді разом зняти перешкоди у свободі пересування українською столицею, і зробити Київ містом, сприятливим для життя усіх його мешканців без обмежень. У суботу приходьте разом до Пасажу о 16 годині - будемо з'ясовувати на місці законність обмежень руху!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: метро,дороги,місто,Рада,свобода,Попов,громада,парковки,Андріївський узвіз,Київрада,машини,інваліди,паркан,Дмитрієв,двори,Крамаренко,бар'єр
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.