Голий король

05 березня 2013, 14:41
Власник сторінки
0
257

- Та він же зовсім голий! - Закричав раптом один маленький хлопчик. - Ах, послухайте-но, що говорить безневинне немовля! - Сказав його батько, і всі стали пошепки передавати один одному слова дитини.

     Всі ми в дитинстві читали відому казку Андерсена "Нове плаття для короля". Всі пам'ятають зміст казки. Хто не пам'ятає, я в двох словах напишу. Так от, в якесь королівство, король якого був любителем дорогих красивих нарядів приїхали обманщики-аферисти, які нібито шили для короля новий наряд. А наряд був не простий, бо кожен, хто його не бачив, вважався дурнем і негідно займав своє місце. У цьому псевдо ткачі-обманщики переконали короля, ще до початку виробництва чудо наряду. Самі ж вони нічого не шили, тільки робили вигляд, вимагаючи грошей, золота та шовку. І все королівське оточення, а потім і сам король щоб не почуватися дурнем і не гідним займати високу державну посаду розхвалювали красу візерунків, витонченість крою, багатство прикрас цього наряду. І ось, після закінчення роботи, шахраї одягли голого короля в неіснуючий наряд і вивели в народ.

  І ось король простував по вулицях під розкішним балдахіном, а в народі говорили:
- Ах, який наряд! Яка розкішна мантія! Як чудно сидить! Ні єдиний чоловік не зізнався, що нічого не бачить: ніхто не хотів видати себе за дурня або нікуди не придатного людини. Так, жодне вбрання короля не викликало таких захоплень.
- Та він же зовсім голий! - Закричав раптом один маленький хлопчик.
- Ах, послухайте-но, що говорить безневинне немовля! - Сказав його батько, і всі стали пошепки передавати один одному слова дитини.
- Та він зовсім голий! - Закричав нарешті, весь народ.
І королю стало моторошно: йому здавалося, що вони мають рацію, але треба ж було довести церемонію до кінця!
І він виступав під своїм балдахіном ще величніше, а камергери йшли за ним, підтримуючи шлейф, якого не було.

    Здавалося, проста дитяча казочка. Насправді вона повністю відображає суть речей, які відбуваються сьогодні в нашій державі. Наш король так само любить гольф, коней, дорогі спортивні авто, полювання та інші принади розкішного життя А дивлячись на те, як співробітники ДСО піклуються про тіло гаранта конституції, у мене не викликає сумнівів, що розум і душа короля знаходяться під щільним кільцем охорони. Президент не читає інтернет, не бачить бідність народу, розбитих доріг, закритих шкіл і лікарень, не відчуває зростання цін, гніву і зростаючого невдоволення народу. Для президента країна-це Межигір'я, салон броньованого мерседеса і кабінет на банковій, а люди - це працівники резиденцій і колектив театру в Кіровограді. Президент живе у світі ілюзій, як і король з казки. І саме гонка за новим платтям у вигляді резиденцій, дорогих коней, вертольотів і десятизначних цифр в офшорах і створили цю ілюзію. Але головна схожість з казковим королем - це його оточення. Я на 100% упевнений, що будь який радник, міністр, секретар або просто двірник Межигір'я, на питання президента: "Як справи в країні?» розповість про економічне диво, ідеальні умови праці, і щоденне поліпшенні якості життя. А ще, що все це тільки завдяки Вам Віктор Федорович. Таким чином близьке оточення годує президента ілюзією покращення. А спробуй інакше. Знаючи рішучість і твердість президента, будеш відразу ж звільнений, тобто станеш вважатися дурнем і негідним займає своє місце. Прямо, як у казці. Я також не виключаю варіант, що спілкування з народом, а потім і з журналістами було влаштовано в тому числі і для самого Януковича, для збільшення ілюзорності того, що відбувається. А пара незручних запитань - це нічого, адже в будь-якій країні, навіть у самій щасливій ​​завжди знайдеться 5-10% незадоволених.
    Подібність до казки так само в тому, що оточення президента переконуючи його в тому, що все добре, самі вірять в це-ж. Тобто також живуть ілюзією, малюючи опитування населення і високі рейтинги партії. Та жодна людина наближена до влади не бачить і не знає іншого варіанту, окрім, як перемога на виборах 2015. Та всі вони думають, що прийшли назавжди. Хоча з іншого боку як не думати. Адже всі силові структури, виконавча, судова влада і 90% ЗМІ контролюється ПР і наближеними. І тільки маленька частина, в принципі нічого не вирішуючого парламенту, в руках опозиції.
    Тепер повернемося до казки.

- Та він же зовсім голий! - Закричав раптом один маленький хлопчик.
- Ах, послухайте-но, що говорить безневинне немовля! - Сказав його батько, і всі стали пошепки передавати один одному слова дитини.
- Та він зовсім голий! - Закричав нарешті, весь народ.
І королю стало моторошно: йому здавалося, що вони мають рацію, але треба ж було довести церемонію до кінця!

    Казка закінчилася викриттям. Ілюзія, яка створювалася ошуканцями і підтримувана згодом міністрами під страхом втратити посади, розсипалася, як картковий будиночок. Але не це найголовніше, головне, що обман викрив саме народ.
   Я звичайно ж дуже вірю і сподіваюся, що у нас відбудеться теж саме. Обман буде розкритий і король зрозуміє, що він голий, що немає покращення, що зростання цін швидше зростання доходів, що люди-це не тільки трупа театру корифеїв. А ми виберемо іншого, який не буде стурбований тільки красою нарядів. Що той новий буде хоча б трохи ближче до народу, до його проблем і турбот. Для якого влада-це не створення власного комфорту, а насамперед відповідальність. Тільки є одне велике "АЛЕ". Я не донця впевнений в тому, хто в нашому випадку король і хто живе ілюзією. Може ілюзією живе народ? А оточення і шахраї - це влада? Ось в чому питання. І в цьому випадку викрити обман буде просто нікому.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.