ЮЛІЯ МАКҐАФФІ ПОДІЛИЛАСЯ СЕКРЕТОМ РОБОТИ УСПІШНОГО ІНТЕРНЕТ-ВИДАННЯ

10 квітня 2013, 13:42
Власник сторінки
Журналіст в програмі "Без цензури. 5 хвилин правди"/ PR-менеджер в агенції"Перфектні рішення"
0
268
ЮЛІЯ МАКҐАФФІ ПОДІЛИЛАСЯ СЕКРЕТОМ РОБОТИ УСПІШНОГО ІНТЕРНЕТ-ВИДАННЯ

Журналіст, головний редактор Korrespondent.net Юлія МакҐаффі провела майстер-клас в стінах Українського Католицького Університету (УКУ).

Захід на тему «Робота новинного інтернет-видання» відбувся в межах проекту «Програма медіамайстерності: «нові медіа».

Юлії МакҐаффі спочатку працювала на сайті Korrespondent.net міжнародним редактором, очолила сайт в серпні 2006 року. Журналіст любить британську пресу. Зауважує, що «нужно уметь попускаться», тому дозволяє собі повністю вимкнути двічі на місяць інтернет, в цей час готує, плаває у басейні та гуляє з собакою.

«Кореспондент» входить до складу Українського Медіа Холдингу, де також присутні такі ЗМІ, як «Форбс», «Фокус» та інші. В роботі орієнтується на медійні ресурси – «CNN», «Kyiv Post», «Радіо Свобода». Korrespondent.net підписаний на агентства «УНІАН», «Інтерфакс-Україна», «Українські Новини», «BBC» (російська та українська служби). Великий архів фотографій доступний завдяки «Reuters» та «Associated Press».

Журналіст Юлії МакҐаффі зауважила, що початкова версія сайту виглядала як «інфузорія-туфелька». Проте, роки активної роботи дали свій плідний результат.

«На сайті Korrespondent.net щодня виходить цілодобово близько трьохсот новин, – розповідає головний редактор. – Щодня сайт відвідують 230-240 тисяч людей, а в час кризових або надзвичайних ситуацій ця цифра збільшується до 400 тисяч. На сайті щоденно залишають свої коментарі 10-15 тисяч користувачів. Лозунгом Korrespondent.net є гасло – новини є завжди! Тому святе – це «стрічка новин». Критерії відбору інформації доволі прості – вона має бути цікавою, містити елементи гумору, до того ж не менш важлива і особистість самого журналіста, який робить вибір на користь тієї чи іншої новини».

Статистика на bigmir.net показує, що російська аудиторія сайту Korrespondent.net складає 85-88%, українська – 12-15%. Відповідно, є дві редакції сайту – українська і російська. Наразі актуальним залишається збільшення відсотку, власне, україномовного читача.

В структурі редакції російської версії сайту працює 26 людей (з них 18 – на новинах), українській версії – 10 людей. Також невід’ємні члени команди – це блог-редактор, social media редактор, мультимедіа-редактор, відеоредактор, фотограф, модератор, вечірній та нічний редактор.

Головний редактор Korrespondent.net Юлії МакҐаффі також підкреслила, що наразі сайт вже «морально застарів». Тому 1 вересня 2013 року буде запущений його новий дизайн. «Наступний етап розвитку сайту – це створення мобільних додатків (до айфонів, андроїдів), які розширюють коло додаткових сервісів. Адже на сьогодні мобільний трафік є дуже важливим. Україна розвивається швидкими темпами в цьому напрямку. За 5 років темпи використання інтернету, власне, в телефоні збільшилися у 18 разів».

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.