Президентські Вибори-2015. Реальні Сценарії опозиції та влади.

23 травня 2013, 15:54
Власник сторінки
0
7214

Лише три ключових. При умові, що Президентські Вибори-2015 відбудуться.

На сьогодні існує тільки три реальні ключові Сценарії зміни існуючої влади в Україні.

Перший Сценарій – "Владний".
Має чотири базові варіанта реалізації:

Варіант 1 - Янукович самостійно "передає" владу у спадок одному зі своїх "опозиційних" наступників в обмін на особисті преференції та гарантії особистої недоторканості і збереження "приватизованого" його сім'єю державного майна.

Варіант 2 – Янукович йде на другий президентський термін.
Це найбільш ймовірний варіант.

Янукович проводить "чесні" вибори з метою залишитися при владі зі всіма політичними, правовими, економічними та соціальними наслідками, які будуть супроводжувати його правління.
Владою буде реалізовано увесь арсенал брудних технологій, відпрацьованих на Виборах 2010 – 2012 і у проміжках між ними.

Варіант 3 – будь-які вибори, в тому числі і Президентські Вибори-2015 скасовуються з будь-якого надуманого приводу (теракти, надзвичайний стан, масові погроми, побиття громадян банд. формуваннями, штучні "стихійні лиха", штучне військове "протистояння" з сусідніми дружніми до режиму державами, неприховане встановлення диктатури, переобрання президента у парламенті тощо).
Сценаріїв реалізації цього варіанту безліч: від силових до мирних - "правових".

Існує висока ймовірність реалізації владою третього варіанту у ситуації, якщо перемога Януковича на президентських виборах стане неможливою за правових обставин.

Варіант 4 – майже нереальний.
Янукович сам розуміє, що владу не вдасться утримати ні за яких обставин, розуміє необхідність реальних змін державної системи, добровільно проводить справедливі вибори і йде у відставку.

Цей варіант передбачає ряд гарантій в обмін на мирний відхід від влади. 

Але, враховуючи світоглядну модель, якої дотримується та сповідує Янукович, його особисті вчинки та динаміку системних кроків його команди на сьогоднішній день, цей варіант сценарію неможливий.

Другий Сценарій - "Опозиційний".
Опозиція має тільки один варіант сценарію виборчої кампанії, який реально може гарантувати їй перемогу.

Алгоритм сценарію:
Опозиція:
1. Оприлюднює Політичну Пропозицію, яка об
'єднує, мобілізує, активізує українське суспільство.
2. Реалізує проекти, які організовують і скеровують не менше 51% громадян України.
3. Самостійно, незалежно від державних органів влади повністю забезпечує справедливість і чесність президентської виборчої кампанії-2015.
4. Забезпечує захист результатів Президентських Виборів-2015.
5. Забезпечує мирне, але системне пресингове перебрання влади у свої руки.

Без сумніву, існує безліч інших сценаріїв, але всі вони прирікають опозицію на чергову поразку, як це сталося у 2012 році.

Третій Сценарій – "Революційний".
Має безліч варіантів:
Від контрольованих, керованих і мирних до стихійних, "непередбачуваних", силових і кривавих.

Сьогодні як для влади, так і для опозиції не існує жодних передумов (ідеологічних, політичних, економічних, соціальних, правових, технологічних) для вдалої реалізації хоча б одного з перерахованих сценаріїв.

Ні влада, ні опозиція не готові довести до логічного завершення жоден з цих сценаріїв.
І все, що б вони не робили у межах існуючої державної системи, в силу об
'єктивних і суб'єктивних причин закінчиться погано для України і для українського суспільства.

Для того, щоб реалізувати Варіант 4 "Владного" Сценарію, потрібні інтелектуальні гіперзусилля Януковича, щоб зрозуміти, що в існуючій ситуації – це найкраще, що може бути для нього самого і його сім'ї.

Цей сценарій можливий лише при умові, якщо найближче оточення Януковича зможе переконати свого сюзерена добровільно передати владу справжньому переможцеві Президентських Виборів.
Але для цього Янукович має змінити своїх нинішніх "радників", які невпинно і цинічно штовхають його на силовий варіант виборів-2015, на нових – адекватних.
А це майже неможливо.

Реалізація Варіантів 2 чи 3 "Владного" Сценарію однозначно буде мати нищівні наслідки для існуючої влади.

"Опозиційний" Сценарій потребує фундаментальної підготовки опозиції і безпосередньої активної, масової підтримки українським суспільством всіх опозиційних проектів та дій.

А це можливо забезпечити лише при наявності у опозиції справжньої довгоочікуваної українським суспільством Суперальтернативи існуючій державній системі і прикладних мотиваційних мобілізаційних проектів, які мають реалізовуватися вже у найближчі місяці.

На сьогодні опозиція не готова до практичної реалізації "Опозиційного" Сценарію і навіть не усвідомлює, як практично його реалізувати, адже не розуміє, якою має бути Переможна для опозиції Модель майбутніх Президентських Виборів-2015.

Опозиція не має необхідного для перемоги стратегічно важливого інтелектуального, технологічного та кадрового забезпечення, не хоче звернутися до суспільства з закликом про ресурсну та інтелектуальну підтримку, і вперто, аж занадто демонстративно, повторює всі свої кричущі попередні "помилки".

Складається враження, що опозиція усвідомлено руйнує останню довіру громадян до самої себе і намагається навіяти суспільству відчуття безперспективності будь-якого спротиву існуючому режиму.

"Революційний" Сценарій теж має безліч варіантів, але існуюча опозиція не готова, нездатна і не хоче сьогодні реалізувати ряд системних кроків, щоб через мотиваційні проекти переконати суспільство підтримати її, очолити мирні революційні перетворення і Розбудувати Україну.

Реалізація Варіантів 1, 2, 3 "Владного" Сценарію означає, що в Україні все залишиться по-старому.

Але український народ однозначно не підтримає такий сценарій розвитку країни, і наступним кроком після 2015 року, у разі обрання влади-2015 за "Владним" Сценарієм, буде її зміна, але вже революційним шляхом і вже без цієї "опозиції".

Найкращим же і найбезпечнішим для українського суспільства, опозиції та й для самої влади є "Опозиційний" варіант Сценарію.

Звичайно, можна оприлюднити ще з декілька десятків сценаріїв, пов'язаних з Президентськими Виборами-2015, але всі вони будуть модифікованими версіями вже перерахованих трьох ключових сценаріїв та їх варіантів.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: опозиція,влада,президентські вибори,Віктор Козир,технології,революція,сценарій
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.