Авторе, де твій простір?

08 червня 2013, 12:31
Власник сторінки
Психолог, перекладач жестової мови, письменник
0
272

Простір, в якому існую, впливає на хід моїх думок, і моє місто, моя вулиця проникають у тіло. Але цей зв"язок, ця унікальна спорідненість обросте явним смислом, якщо буде мені що сказати, як автору.

    Авторе, де твій простір, в якому ти почуваєшся затишно і спокійно, коли навколо таке?.. Як творяться твої образи, заради яких ти існуєш, образи, в які поринаєш й зникаєш? Так, у кожного свій Монмартр, свій Манхеттен і Коні Айленд, навіть під Києвом десь, чи під Полтавою. "Слухай безгучність, - говорила Маргарита майстрові, і пісок шарудів під її босими ногами, - слухай і насолоджуйся тим, чого тобі не давали в житті, - тишею... Я вже бачу венеціанське вікно  і виткий виноград. Він здіймається до самого даху. Ось твій дім..." 
    


Василь Махно

    Українські автори пронизують інші культурні контексти, живуть в них. Василь Махно пише у Нью-Йорку, Таня Малярчук - у Відні, Анна Багряна - у Скоп"є. Вплив іншого простору впливає на мислення. Сам ландшафт витинає обриси середовища, що обживається.  
    Але як кажуть "наші" там: "починаєш мислити ясно й тверезо, відсторонюючись від крайніх поглядів. Ідейність перетікає як молоко у глек, а "соціалка" стає тлом для поживи, що породжує героїв, які хочуть просто добре жити. І барикадність, бажання із прапором лізти під кулі тут вже ні до чого. Для когось це - втрата серйозності, глибини у розумінні суспільно-політичних проблем. Але автор писатиме так як вважає за потрібне, не відчуваючи зобов"язань перед реальністю. Час примусу зник у минулому.


Таня Малярчук

   Читач обиратиме те, що йому зрозуміліше, те, що перетинається із його власним досвідом. Ця точка перетину наближає автора до прихильників його творчості. Кожний знайде своє - було б бажання шукати й читати.


Анна Багряна

    Простір, в якому існую, впливає на хід моїх  думок, і моє місто, моя вулиця проникають у тіло. Але цей зв"язок, ця унікальна спорідненість обросте явним смислом, якщо буде мені що сказати, як автору, і коли наратив мій рядками лягатиме на стіни будівель, наче графіті. Інакше місто і я залишимось самі по собі.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.