Гриценкові і Литвину

14 червня 2013, 06:13
Власник сторінки
Блогер, редактор, общественный деятель
0
256
Гриценкові і Литвину

Є такі панове Анатолій Кінах, Володимир Литвин, Олександр Кузьмук, Анатолій Гриценко та Сергій Каплін. Вони себе (мабуть) вважають знавцями нацбезпеки і оборони в Україні.

Всі ці досить відомі пани, крім Гриценка, входять до профільного парламентського комітету. Анатолій Степанович, мабуть, через внутрішні переживання, туди не увійшов, хоча скрізь заявляє, що він-то якраз «справжній полковник».

Так от, цим би панам впору поцікавитися, на якій підставі Міноборони зараз зобов'язує всіх призовників писати відмову або згоду на службу у контрактній армії, навіть не проводячи жодних експертиз, комісій або перевірок.

А найсмішніше те, що військкомати раді старатися! Тепер всі, хто з будь-яких питань заходить у військкомат, зобов'язані написати заяву чи про бажання служити у контрактній армії, або відмовитися письмово це робити із вказуванням причини.

Бланки заяв (анкет) лежать у кабінетах кожного чиновника, який відповідає за видачу довідок або інших документів. Без такої заяви жодна справа не розглядається, навіть якщо ти прийшов брати довідку на закордонний паспорт.

Сам став свідком такого театру абсурду в Києві. 65-річний дід, який прийшов за якимись виписками, був змушений писати відмову від контрактної служби. Такі ж бланки дали всім, хто заходив, включаючи жінок «бальзаківського віку».

Між тим той дід кричав благим матом про те, що у нього вже онуки. На що йому чиновники безапеляційно заявили: «Нас це не хвилює. Не напишете – довідку не дамо! Не влаштовує щось? Ідіть у приймальню Лебедєва (міністр оборони), це він дав такий наказ!».

Природно, після цього на адресу міністра і всього оборонного відомства не тільки цей дід, а й багато інших людей дуже красномовно висловлювали свої побажання і «слова подяки». Однак, їх все одно виставляли за двері до тих пір, поки вони не писали відмови від контрактної армії. Тих, хто погоджувався просто не було.

Але це ще не все. Видно, тенденції переходу на контрактну армію такі, що військкомати зараз приймають відвідувачів і надають послуги лише один день на тиждень. Чим же таким важливим вони займаються інші чотири дні за гроші платників податків?

Шановні народні депутати, може ви нарешті згадаєте про свої обов'язки контролю виконавчої влади, ні? Це ось так Україна переходить на «професійну армію», а профільний комітет Ради сором'язливо відмовчується, як і всі колишні військові начальники.

Особливо це стосується опозиційного «полковника» Анатолія Гриценка. Анатолію Степановичу, а Вам не заважає те, що влада творить «бєспрєдєл»? Чи зараз Ваша внутрішня війна проти Арсенія важливіше, ніж знущання над сотнями тисяч людей по всій Україні?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Литвин,Гриценко,опозиція,служба,Лебедєв,влада,армія,Міноборони
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.