Васильків прозвучав на конференції з місцевих виборів.

01 липня 2013, 18:53
Власник сторінки
0

Нотатки з круглого слолу "Закон про місцеві вибори: проблеми та шляхи покращення"

1 липня у Великому конференц-залі НАН України відбувся круглий стіл на тему «Законодавство про місцеві вибори: проблеми і шляхи покращення».

круглий стол повестка дня

Цей захід було організовано Комітетом виборців України, громадянською мережею «Опора», за сприяння Міжнародної фундації виборчих систем (International Foundation For Electoral Systems) та Американської агенції міжнародного розвитку (USAID).

DSC07054

На основі звітів місій міжнародних спостерігачів, які гостро розкритикували проведення кампанії місцевих виборів в Україні в 2010 році, а також ревізії міжнародних організацій, проведеної на парламентських виборах 2012 року, було зроблено висновок про те, що жодних змін у покращенні електоральних прав та свобод взагалі не зроблено.

Більше того, представники міжнародних організацій в Україні стверджують про те, що спостерігаються негативні тенденції і влада використала позачергові вибори 2 червня, які пройшли в ряді населених пунктів України для відпрацювання технологій по забезпеченню сприятливого результату для своїх кандидатів.

Звіт комітету виборців України оприлюднений головою правління Комітету виборців України Олександром Черненком красномовно описав, з вказанням конкретних дільниць про ті порушення, які зафіксували спостерігачі від комітету і які проігнорувала правоохоронна та судова система.

круглий стол

111111111111111111111111Безымянный

Б222222222222222е22222222222222зымянный

Підсумковий реліз по виборах 2 червня надала і громадянська мережа «Опора», якщо Ви звернете увагу на нього, то Василькову у ньому приділено найбільше уваги.

1

2

посл

пос пос

Зокрема, координатор «Опори» Ольга Айвазовська у свїй промові підкреслила, що члени ДВК у Василькові жодним чином не реагували на зауваження спостерігачів і казали, що «у них свій Закон про місцеві вибори»!


На круглому столі також були присутні і народні депутати України Ростислав Павленко


, Валерій Карпунцов


та Ігор Мірошниченко.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера зазначив, що Закон про місцеві вибори «був прийнятий під шантажем двома частинами парламенту: владною і опозиційною». Однак жодного слова про позицію ЦВК щодо виборів 2 червня у Василькові представник ЦВК не сказав.

Зате доволі активно висловлювалися про наші реалії кандидати на посаду Васильківського міського голови Сергій Сабов

та Микола Неділько

Основною тезою їх виступів стала тотальна відсутність відповідальності посадових осіб виборчих комісій, а також неможливість і не бажання правоохоронних органів захистити букву самого Закону.

Приклад Василькова став червоною лінією, яка повністю перекреслила правові засади Закону про місцеві вибори, а головне право громадян обирати і бути обраними, відсутність захисту правоохоронними органами та у судах, які повністю інтегровані у вертикаль вулиці Банкової. Дякуючи Сабову та Недільку про це сьогодні дізналися багато урядових та неурядових міжнародних організацій.

Звіт Американської агенції міжнародного розвитку (USAID) та Міжнародної фундації виборчих систем (IFES), які оприлюднив Девід Енніс


– голова IFES-Ukraine стосувався загальних порушень у виборчому законодавстві і не був прив’язаний до конкретних населених пунктів. Бажаючі отримати звіт англійською мовою, контактуйте через Facebook.

недилько конец

Фото та відео Ігоря Гаврилюка

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.