Турчинов не хоче довиборів під Новий рік.

24 липня 2013, 09:43
Власник сторінки
0
197

В інтерв'ю 5 каналу заступник голови ВО "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив про те, що опозиція має намір не допустити проведення довиборів в проблемних округах в період новорічних святкувань.

Дійсно, існує така ймовірність, оскільки третя сесія Верховної ради VII скликання розпочинає свою роботу 3 вересня. 

З іншого боку один із Законопроектів про довибори в проблемних округах передбачає 60-денний термін проведення кампанії з дня прийняття Закону. І, якщо народні депутати проголосують в перший або третій тижні вересня, які є пленарними, то за таких умов цілком ймовірно отримати довибори на кінець листопада - початок грудня.

Однак, дотримання таких умов дуже малоймовірне, а стандартна процедура призначення дати парламентських виборів передбачає 90-денний термін. Тобто, навіть якщо парламент проголосує за вибори в проблемних округах у вересні, то дату призначать ближче до Нового року, коли плани у населення будуть дещо інші, а ніж прийти на виборчі дільниці та відстоювати результат волевиявлення. 

Саме цього, на думку Турчинова, й добивається влада, оскільки низька явка завжди вигідна, як додаткова можливість для фальсифікацій.

З іншого боку, до представників фракцій Партії регіонів та КПУ є великі питання в тому плані, що вони проігнорували два місяці роботи парламентської слідчої комісії по виборах 2012 року і взагалі не з'являлися на засідання. А голові комісії Арсену Авакову не дали зачитати звіт з парламентської трибуни. 

Звіт Авакова вільний для зкачування в інтернеті і з ним можна ознайомитися ТУТ.

Не варто мабуть вже й обговорювати той факт, що цілком природньо було б визнати переможцями кандидатів, які перемогли в округах згідно протоколів ДВК і така процедура цілком законна.

У випадку з 94-м округом, коли скасували результати голосування на 28 дільницях, на яких переміг єдиний кандидат від опозиції Віктор Романюк, через появу в Обухівському і Васильківському судах скарг на те, що не були допущені спостерігачі від Засухи, її технічних кандидатів, Партії регіонів та її сателітів "спостерігачі" можливо було б використати камери відеоспостереження. Оскільки в день голосування жоден такий "спостерігач" не проявився. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.