Під виглядом магазину «Будматеріали» підпільний зал гральних автоматів.

24 липня 2013, 17:56
Власник сторінки
0

Останні 2 роки у Васильків, Київської області активно заповнювався МАФами, які встановлювали не тільки на тротуарах та прибудинкових територіях, а навіть на клумбах в центрі міста.

Була навіть спроба встановити торговельний кіоск в невеличкому парку біля памятника Т.Шевченку. Однак, дякуючи вчасному реагуванню місцевих мешканців, вдалося зупинити встановлення на етапі заливки фундаменту.

Як правило, тимчасові споруди, або малі архітектурні форми, що повністю зіпсували екстер'єр міста, створюють незручності у пересуванні пішоходам, затіняють вікна будинків та перешкоджають заїзду транспорту в двори установ та житлових поверхівок, встановлювалися нелегально, шляхом самозахоплення. Часто їх власниками є місцеві депутати та чиновники або члени їх родин.

Створена у місті депутатська контрольна комісія, яка провела роботу та проінспектувала велику кількість торгових кіосків, ще на початку весни цього року на сесії Васильківської міськради оприлюднила свій звіт, після чого було прийнято рішення звернутися до прокуратури і міліції з вимогою усунути недоліки та демонтувати незаконно встановлені МАФи. Однак пройшло вже кілька місяців, а віз і нині там.

Більше того, власники МАФів дозволяють собі розливати у нічний час алкогольні напої або займатися нелегальним бізнесом.

Так, наприклад, сьогодні під виглядом магазину будматеріалів, про що свідчить вивіска, в одному такому кіоску місцевим депутатом та мешканцями одного з мікрорайонів Василькова на ринку «Западинскьий» було викрито незаконний зал гральних автоматів.

Як ще з ними боротися, громада міста вже не знає, оскільки перевірки правоохоронних органів носять поверхневий характер і жодних виконавчих дій не передбачають.  А тим часом, мов гриби після дощу, виростають все нові МАФи.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.