"Регіонали" не хочуть нести відповідальності за Васильків

01 серпня 2013, 09:23
Власник сторінки
0

Скандальні позачергові вибори мера у Василькові залишили по собі чимало суперечливих запитань по спроможності опозиції досягти результату у боротьбі

з потужним владним адмінресурсом, байдужістю громади, продажністю місцевих чиновників, кишеньковою міліцією, прокуратурою та судами.

Майже знаком хорошого штибу стало вміння критикувати опозицію.

Місцеві громадські об’єднання та активісти, які до позачергових виборів прохолодно ставилися до «Партії регіонів»  та її ставленика Сабадаша, який через фальсифікацію і неможливість для його опонентів в українських судах довести факти численних порушень виборчого законодавства  та застосування адмінресурсу, стали на шлях так званої «прагматичної співпраці» з новою владою.  

Мовляв, який зиск можна отримати від «кролика» чи «боксера» в той час, коли є проблема з неякісним наданням комунальних послуг, відсутністю якісних доріг, холодними батареями в помешканнях і таке інше.

Щоправда, якщо вже "бавитися у пісочнику", то завдячуючи саме нинішній владі ми маємо всі ці негаразди.

Володимир Сабадаш, якого фактично призначила міським головою Київська обласна адміністрація, отримав у спадок повністю зруйновану комунальну сферу Василькова, розбиті дороги та повністю дискредитовану адміністрацією його попередника, теж «регіонала» Іващенка команду.

Окрім небажання захищати інтереси територіальної громади Василькова, колишній мер запам’ятався численними корупційними скандалами та наявністю кримінальних справ за хабарі, які брав разом з толерантними до нього депутатами.

Через два тижні по призначенню на посаду, пан Сабадаш на позачерговій сесії представив депутатському корпусу свого нового першого заступника, який позиціонував себе фахівцем широкого профілю та досвідченим керівником.

 За словами Сабадаша з цією людиною – Деркаченком Віталієм Васильовичем, він працював  більше 10 років і повністю йому довіряє. Але чомусь ні сам новопризначений мер, ні здобувач посади першого заступника не згадали того факту, що Віталій Васильович є депутатом Васильківської районной ради від районної організації «Партії Регіонів», пройшовши за списком восьмим номером.

В своїй біографії пан Деркаченко згадав і те, що працював в дочірній компанії "Укргазвидобування" від "Нафтогазу" і те, що прикладе максимум зусиль до виводу Василькова із системної економічної та господарської кризи.

Депутатський корпус міськради, який дізнався прізвище нового першого заступника Сабадаша лише по факту позачергової сесії, без жодних конкурсів на заміщення вакантної посади, мовчки проголосував за нього.

Однак, вже за два тижні пан Деркаченко написав заяву про звільнення з посади першого заступника, про що у Васильківському міськвивконкомі замовчували і не давали цьому факту розголосу. Сьогодні чутки про звільнення кризис-менеджера від "Партії Регіонів", який пообіцяв роботу на благо Василькова налагодити так, щоб вона давала позитивний результат, підтвердив апарат Васильківської міської ради. І це перший доказ тому, що "регіонівська" окупація Василькова не хоче нести персональну відповідальність за те, що зробили з містом її однопартійці.

З іншого боку, це очікувана реакція людини, яка не проживає в місті, яке очолює і якій проблеми місцевої громади, по великому рахунку, байдужі. Адже, сам Сабадаш є мешканцем Києва, а Деркаченко проживає в Тарасівці, Києво-Святошинського району. Як-то кажуть, від гріха подалі...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.