Юрію Луценку: Ви не праві!

28 серпня 2013, 10:10
Власник сторінки
Блогер, редактор, общественный деятель
0
284
Юрію Луценку: Ви не праві!

Юрію, Вам поки що рано говорити про гей-паради і євродепутатів від України

Ви мали сміливість (не знаю з якого дива, але все ж таки мали) порівняти російську експансіоністську політику із європейською обережною і прогресивною, взявши за символи танк і гей-парад.

Так, Ви, Юрію, перший політик (громадський діяч?) такого рівня, який вголос сказав те, що всі тільки починають обмірковувати – асоціація чи приєднання до ЄС має бути не суто політичним, а моральним, ідейним та вольовим. Тобто, українці мають на багато речей подивитися по-іншому задля кращого життя.

Гей-паради – на жаль, теж тепер стали одним із символів об’єднаної Європи. Знаєте, чому «на жаль»? Тому що пропаганда і виставляння напоказ таке ж огидне, як і бездумні заборони і цькування.

Я, на відміну від Вас, Юрію, упевнений, що гей-паради нікому в Україні не потрібні, окрім Ваших друзів/колег/знайомих з Верховної Ради. Це вони мають виходити на ці паради, не люди.

До Вашого відома, в Україні ЛГБТ-спільнота дуже слабка і зашорена, а молоді люди, які належать до неї, стають геями радше вимушено, заради грошей або статусу, аніж за покликом душі. 

Так-так, Юрію, саме так. Хлопців-проституток (принаймні у Києві) не менше, ніж дівчат, але з того не випливає, що саме вони є тією цільовою аудиторією, яка підтримуватиме Ваші ідеї толерантності та примирення.

Бачте, на жаль, Київ – це навіть не Москва, у нас немає тієї богеми, того світу, навіть тої розпусти, яку можна зустріти у закладах нічного життя російської столиці. Ми – дійсно більш виховані, стримані та (чого гріха таїти) провінційні у питаннях ліберальності та свободи.

Хто винен? Янукович? Тимошенко? Луценко? Навряд чи. Молоді люди самі не хочуть асоціюватися із певною соціальною групою, прошарком чи навіть субкультурою. Їхнє власне «я» вище усяких утворень. Трохи віддає ніцшеанством, але як є.

Які гуманістичні/ліберальні цінності Ви хочете привнести калькуванням того, що в інших містах Європи є нормальним? Чи вони потрібні? Ви, Юрію, спитайте в свого сина, як він ставиться до гей-парадів, одностатевих шлюбів та зникнення багатьох інших заборон.

Можливо, Ви не розумієте, але те, що робиться в ЄС у царині культурного, освітнього, духовного і суспільного життя – логічний наслідок розвитку, еволюції, прогресу. Що з цього є в Україні?

Ви повторюєте знову помилку усіх політиків до Вас і після Вас – хочете створити універсальну систему, не помічаючи все більшої індивідуалізації нашого покоління. Ви пропонуєте загальні для усіх гасла і прийоми, але де закладено егоїзм кожного з нас?

Юрію, Ви маєте зрозуміти, що традиційні підходи, сліпий переніс того, що є «там» сюди – вже не спрацює. Ми маємо дорости до того, аби це сприйняти і підтримати. Поки що суспільство нагадує радше ті самі африканські племена, яким скидали «Coca-Cola», але їх рівень розвитку і мислення не потребував її. Вони не еволюціонували до «коли», вони її не вигадали самі, вона їм була не потрібна.

Так само і Ви у вихорі життя не бачите того самого: наше покоління, наші наступники, самі прийдуть до європейських цінностей, самі збудують толерантність (нетерпимість?), самі вирішать, чи потрібні їм гей/зоо/натурал/паради. 

Замисліться, чому у США ставлять пам’ятник Стівові Джобсу? Та тому, що він є символом нової еволюції, стрибка у розвитку – він створив ту сучасну технологію, якою користуються мільйони. Помітьте, не запозичив, не адаптував, а створив, сам. А що за час незалежності створили Ви і ми? Я зовсім не думаю, що ми тупіші від них.

От тому, Юрію, Вам поки що рано говорити про гей-паради і євродепутатів від України, а нам не треба того слухати. Можливо, спочатку треба створити свій яце-/тимо-/тягни-/януко-/луценкофон або просто привезти Subway чи Starbucks в Україну?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Луценко,iPhone,Coca-Cola,суспільство,Росія,танки,гей,Starbucks,ЄС,політика,толерантність,прогрес,розвиток,цінності,лібералізація,Subway
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.