У прокат вийшла стрічка «ЧОМУ Я ЖИВИЙ»

16 листопада 2021, 19:17
Власник сторінки
0
25
 У прокат вийшла стрічка «ЧОМУ Я ЖИВИЙ»

В кінотеатрі «Оскар», у ТРЦ Gulliver, відбулися пресзаходи епічної історії знятої за мотивами реальних подій «Чому я живий».

Стрічку створено Одеською кіностудією за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

У заходах взяли участь режисер фільму Віллен Новак, голова правління Одеської кіностудії та генеральний продюсер стрічки Андрій Осіпов і продюсерки Анна Дочева та Олена Дементьєва, а також актори Максим Горай, Роланд Мішко, Анастасія Марків, Артем Вільбик, Максим Горай, Ірина Мельник, Ольга Радчук. На червону доріжку української прем’єри завітали представники Державного агентства України з питань кіно, Міністерства культури та інформаційної політики України, а також українські артисти, культурні діячі та телеведучі.

За словами Андрія Осіпова стрічка є важливою та знаковою, адже започатковує нову добу в історії створення українського кіно Одеською кіностудією: «Два роки тому ми відсвяткували 100-ту річницю кіностудії, а сьогодні з гордістю презентуємо стрічку Віллена Захаровича Новака – «Чому я живий». Фільм вражає і зачіпає глибинні струни душі, а ще вчить нас людяності та показує, що за будь-яких обставин та системи важливо залишатися людиною. Цю стрічку неможливо просто дивитися, а тільки проживати разом з головними героями». Продюсер також зазначив, що фільм вже отримав перший міжнародний контракт з компанією Europa Films й готується до релізу країнами Скандинавії. Окрім того, тривають перемовини стосовно прокату в Ізраїлі.

Режисер фільму Віллен Новак прокоментував: «Двадцять довгих років знадобилося мені для того, щоб нарешті зняти фільм, сценарій до якого я написав ще в 2001 році. В основу стрічки я намагався закласти не лише історію двох родин на фоні трагічних подій, але й розказати про людський катарсис та вміння віднайти в собі любов та прощення в найтемніші часи».

«Держкіно підтримує та буде підтримувати такі проєкти. Вітчизняне кіно є потужним надбанням нашої культури та має плекати в нас гордість, що такі фільми виходять у національний прокат», зазначив заступник Голови Державного агентства України з питань кіно Сергій Стороженко.

Актори, які зіграли головні ролі, розповіли, що відчували надзвичайну відповідальність, адже намагалися пропустити крізь себе трагічні події часів війни. Проте прагнули втримати баланс між комедійною та драматичною лінією гри, закладеної режисером.

Нагадаємо, кінопроєкт став одним із переможців одинадцятого конкурсного відбору Держкіно.

Дивіться «Чому я живий» в кінотеатрах!

ПРО ФІЛЬМ

Епічна історія кохання, заснована на реальних подіях, що сталися в середині ХХ століття. Сімнадцятирічна Фрося та її коханий Льончик мріють одружитися, але батько дівчини категорично проти євреїв в сім’ї. Життя закоханих безповоротно змінюється, коли їхні рідні та мільйони інших людей стають жертвами війни. Героям доведеться пережити окупацію і фашистський терор, щоб зберегти любов та людяність у найтемніші часи.

У ролях: Роланд Мішко, Анастасія Марків, Віктор Жданов, Ірина Мельник, Ольга Радчук, Олексій Горбунов, Георгій Делієв, Максим Горай.
Режисер: Віллен Новак


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.