В України книги стають розкішшю.

11 листопада 2021, 10:07
Власник сторінки
Експерт з питань економічної безпеки та державного управління, заступник голови ПП "Надія Є"
0
15

За останній рік книжки здорожчали від 20% до 40%, але це тільки початок. За прогнозами експертів в найближчий час відбудеться ще одне підвищення ціна на 20%.

За останній рік книжки здорожчали від 20% до 40%, але це тільки початок. За прогнозами експертів в найближчий час відбудеться ще одне підвищення ціна на 20%.

Це відбувається через удорожчання паперу, що в свою чергу, відбулося через те, що виробники паперу масово перепрофільовують свої підприємства, наприклад, на виробництво упаковки. Але головна причина стрибку ціні на папір стало удорожчання  контейнерів з Азії де друкувалося багато видавництв. Ця криза виникла в наслідок пандемії. В період з початку 2020 року попит на книги два рази суттєво зменшувався, що призвело до закриття близько 50 видавництв.

Наразі вартість книги з невеликою кількістю сторінок в Україні складає 120-160 грн на чорно-білі, на кольорові – 140-200 грн.

Переконана, що книга має коштувати як чашка кави, тоді їх читатимуть всі. Популяризація читання – це прекрасний інструмент м’якої українізації, який не використовується державо.

 

Як зробити так,  щоб нація не читала?

Відповідь проста – дорогі книги, монополісти на ринку видавництва, відсутність масової літератури, мінімум сучасних вітчизняних авторів, відсутність державних програм популяризації читання.

З такою політикою держави щодо читання всі закони про мову не більше ніж чергова брехня.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: книга,книги ,Форум видавців
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.