Мандруй Україною

30 квітня 2021, 16:16
Власник сторінки
Журналіст
0
15
Мандруй Україною

Львів! Львів! І ще раз Львів!

Засумнівалися чи варто відвідати Львів? Чому варто здійснювати подорож до Львова. Топ місць які варто відвідати.

 

Місто наповнене шармом стародавносві та вишуканості. Місто кави, шоколаду та легенд. Львів дуже багатий  своєю архітектурою та історичними пам'ятками,  розташований  на заході нашої країни. Сьоме місто за кількістю населення. Місто Лева, засноване  в 1256 році Королем Данило Гальцьким та назване на честь сина – Лева, та подароване йому. Культурна столиця України, музей під відкритим небом. Маленький Париж, місто дощів. Кожна друга споруда у Львові є архітектурною пам'яткою. Львів – це історія, це класика!  Загадковості Львова немає меж. Місто  яке зберігає дуже багато таємниць.  Єдине місто в Україні де є пам'ятник художнику Пабло Пікассо.

Також Львів прославлений тим, що зарубіжні кінокомпанії замовляють спецефекти для своїх  кіно- картин. Такі фільми як « Гаррі Поттер», «Спайдермен», «Халк» отримали програмне забезпечення зі Львова.  Львів – це архітектурна приманка, місто манить  туристів із країн Європи та світу своєю культурною  спадщиною, неповторною атмосферою, гостинністю мешканців. Ви у Львові. Де варто піти?

Більш відвідувані місця туристами.   Подорож від Будинку з химерами до Львівської майстерні шоколаду.

 

Класика жанру  культурної програми Будинок з химерами : Збудовано  у 1902 році за проектом польського архітектора Іпполіта Слівінського — автора багатьох львівських будівель. «Кам’яниця під совами» друга назва  через скульптури сов які прикрашають зовнішній фасад. Окрім, людських голів та химер, на зовнішній частині будинку можна зустріти зображення лицаря в обладунках та кардинала. Зовнішній фасад та цокольний поверх оздобленні кам’яними плитами та мають вікна із кольоровими вітражами.

 

Видатний Пикассо: Львову оригінальності не позичати. У місті можно побачити все еротичні фігури на фасадах будинків, вулицю  яка має  шість назв , мазохістське кафе… «Пікассо в трусах»– народна назва скульптури. Постамент виконано відомим  львівським скульптором  Володимиром Цісариком. Доречі у своїй час Пабло Пікассо відвідував Львів.

 

Львів на долоні: Площа Ринок – це центр Львова  посередині якокого стоїть Ратуша, навколо  – чотири фонтани з античними фігурами – Нептун,  Амфітрита, Діана та Адоніс. Обов'язок  туриста – піднятись на львівську Ратушу, висота якої більше  60 метрів. Аби помилуватися панорамним видом старого міста,  доведеться піднятися сходами на оглядовий майданчик, кількість сходинок приблизно 400.

 

Львівська майстерня шоколаду

Львівська майстерня шоколаду – це свого роду «шоколадний музей». Від кількості та різноманітності шоколаду та шоколадних виробів очі розбігаються. Разом з шоколадом  місто дарує емоції та почуття, народженні у Львові. Це тільки мала частина місць які варто відвідати у Львові.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.