Владислав Берковський – новообраний виконавчий директор УКФ

27 квітня 2021, 21:28
Власник сторінки
0
12
Владислав Берковський – новообраний виконавчий директор УКФ

Особисто мені імпонують його погляди на культурну спадщину, на розподіл грантів, на перегляд програм – УКФ потребує змін. Директорів треба змінювати, навіть успішних/

27 квітня відбулась знакова подія – нарешті вибрали виконавчого директора Українського культурного фонду.
На другому конкурсі переміг Владислав  Берковський, який з 2015 року очолював Центральний державний  кінофотофоноархів України ім. Г.С.Пшеничного.

Під час засідання він виступив першим (а бути першим завжди важко)  і достойно провів свою презентацію.  Мені, як людині, яка працювала в УКФ, не байдуже, яким шляхом піде ця знакова  інституція – і тепер я бачу, що вибрали достойного керманича.

Особисто мені імпонують його погляди на культурну спадщину, на розподіл грантів, на  перегляд програм –   УКФ потребує змін. Директорів треба змінювати, навіть успішних  –  з часом вони не бачать проблем, які накопичуються у навколишньому  середовищі.
А Владислав  Берковський показав себе виваженим професіоналом: спокійно і чітко розставив пріоритети, показав стратегічне мислення, побачив основні проблеми і завдання.

Головне,  він має досвід роботи в державній установі: більшість кандидатів вийшли з громадського сектору і не розуміють, що державна структура – це не приватна організація, і навіть не грантовий проект, де треба “красиво освоїти” гроші…

Знаю, що йому буде важко встрибувати в швидкісний потяг на ходу,  включатися в специфіку роботи: попереду важка частина переговорних процедур…

Але, його програмний виступ дає надію, що він направить  потяг з назвою УКФ  і виведе на новий рівень  розвитку української культури.

Редакція журналу «Музеї України» і наша медіа-група вітає нового виконавчого директора – готові завжди підставити своє інформаційне плече і досвід.

Наталка Іванченко , шеф-редактор журналу «Музеї України»

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.