Народження волинського скансену «Ладомирія».

04 січня 2021, 10:51
Власник сторінки
0
16
Народження волинського скансену  «Ладомирія».

2020 рік можна вже назвати роком народження дивовижного волинського скансену «Ладомирія». Керівник проекту – Володимир Дзьобак, кандидат історичних наук, краєзнавець , який відновив волинське нар

2020 рік можна вже   назвати роком народження дивовижного волинського скансену  «Ладомирія».

Керівник проекту – Володимир Дзьобак, кандидат історичних наук, краєзнавець , який відновив  волинське народне  ткацтво і розгадав  таємницю  виготовлення української тканини – серпанку.

І ось його новий проект  –  «Ладомирія», великий історико-етнографічний комплекс на ревіталізованій промисловій території у Радивилові Рівненської області.

Цього року відкрили двері перші типові житлові  споруди історичної Волині,  дерев’яні  хати XIX- ХХ століть з  типовим автентичним інтер’єром того періоду.

В скансені вже діє музей  одягу Великої Волині, є майстерня  по виготовленню волинського одягу, планується відкрити нові локації для відпочинку і  розваг .

Колектив журналу «Музеї України» вітає Володимира Дзьобака з відкриттям  етнографічного музею  і сподіваємось, що цей комплекс стане справжньою родзинкою регіону.

Україна отримала новий цікавий туристичний об’єкт!

Мріємо розповісти про новий скансен більш детально…

Чекайте публікацій!

Наталка Іванченко, шеф-редактор журналу “Музеї України”

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.