Національна оперета України представила першу онлайн прем’єру "У ритмі Африки"

20 жовтня 2020, 17:58
Власник сторінки
0
21
Національна оперета України представила першу онлайн прем’єру  У ритмі Африки

У суботу, 17 жовтня, відбулася перша онлайн прем’єра вистави для дітей «У ритмі Африки». Це перша постановка із чотирьох, які є частиною проєкту "Перший крок у велике мистецтво".

Яка реалізованого Національною оперетою України за підтримки Українського культурного фонду. Наступного дня, 18 жовтня, глядачам продемонстрували ще одну виставу – «Велика Jazz-подорож». Відеострімінг відбувався через YouTube-канал KievOperetta.
«Загалом онлайн прем’єра – це великий ризик, глядачів поряд немає, вони за екраном. Але ми отримали чимало позитивних відгуків у соцмережах після трансляцій. Один з коментарів особливо запам’ятався: «Діти захоплені африканськими ритмами! Онлайн формат дозволяє навіть приєднатися до музикування». Це написала матуся і прикріпила фотографію, де дитинка барабанить у побутовий предмет – каструльку. Значить, ми зацікавили юних глядачів і тепер чекаємо їх у театрі», - зазначає куратора проєкту Тетяна Зілінська.
«Перший крок у велике мистецтво» - це серія вистав, які мають на меті познайомити дітей зі світом музики. Через театральне мистецтво юним глядачам повідають про музичні інструменти, традиційні і зовсім оригінальні, розказують про творчість знаних композиторів, представляють цікаві факти та легенди світу музики різних країн.
«З самого початку планували грати виставу на глядача, але карантин вніс корективи і довелося робити прем’єру онлайн. Тому деякі мізансцени ми переробляли, щоб вони, грубо кажучи, «працювали на камеру». Коли буде дозвіл грати виставу в театрі, вона йтиме на малій сцені і глядачі будуть зовсім поряд з акторами, тоді буде взаємодія. Коли буде зворотна реакція на сюжет, події, жарти, то, припускаю, що будуть вноситися корективи», - розповів режисер проєкту Богдан Поліщук.
Надалі вистави увійдуть до репертуару Національної оперети України і демонструватимуться для маленьких глядачів наживо.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.