Великий резонанс викликав виступ ректора НМАУ Максима Тимошенка

23 січня 2020, 18:48
Власник сторінки
журналист
0
29
Великий резонанс викликав виступ ректора НМАУ Максима Тимошенка

Так, дійсно, ми підписали угоду з дуже серйозним ВНЗ Сінгапурська консерваторія. Я побачив як має виглядати сучасна музична консерваторія. Всесвітньовідомий ректор.

Маємо приклад успішного менеджменту державного освітнього закладу. З новим очільником, Музична академія розпочала сучасні реформи, широко впроваджуючи кращі світові методики. І результат не забарився!
Великий резонанс викликав виступ ректора НМАУ Максима Тимошенка в ефірі Чорноморської телерадіокомпанії
Фактично, в прямому ефірі пишемо хроніку успішних реформ. Ведуча – Марина Шевлюга.
– Це програма «ВажливоPRO» і у нас в гостях Максим Тимошенко – ректор Національної музичної академії України ім. П.Чайковського. Очолює цей музичний заклад з минулого року. І саме тоді тут розпочинаються справжні революційні зміни: ремонт приміщень, співпраця з Китаєм, створення комфортних умов для студентів та викладачів. Але, справжнім тріумфом Максима Тимошенка став візит до академії співака з планетарною славою ПЛАСІДО ДОМІНГО. І не просто візит, а початок плідної співпраці та дружби. Пане Максиме, мої Вам вітання. Вітання зі святами!
– Вітаю! Навзаєм.
– Скажіть, будь ласка, чи задоволені Ви підсумками року своєї роботи? Чим Ви більше пишаєтесь?
– По-перше всіх вітаю з днем Соборності. По-друге, дійсно у нас вражаючі зміни за останній рік, я можу сказати, що це 10 місяців плідної роботи всієї команди. Зі мною прийшли дуже досвідчені, молоді та ефективні менеджери та музиканти. В цілому була детальна передвиборча програма і ми виконали за 10 місяців те, що планували на 5 років. На сайті НМАУ є повна звітність, тому люди можуть вільно ознайомитись.
– Стосовно ремонту. Вже зробили?
– Головне, що ми зробили – це остаточний фінальний етап ремонту даху, який дуже довго не ремонтувався, тому це велика перемога. Вже змінені вікна, в приміщені стало тепліше. Я вважаю це велика перемога, що дає змогу комфортно знаходитись в аудиторіях. Команда все робила, аби були зміни. Звичайно про це мають судити люди…
– Пане Максиме, я десь прочитала, що вперше за 82 роки Ваша академія отримала кошти від МОН, чи це так?
– Це не зовсім так. Ми отримали гроші від нового Міністерства культури, молоді і спорту, ми вдячні міністру Володимиру БОРОДЯНСЬКОМУ за те, що він посприяв, тому що раніше, наприклад, ми купували інструменти за рахунок спеціального фонду. Спеціальний фонд – це ті прибутки, які має академія, а держава ніколи цим не займалась. І ось вперше в історії академії ми отримали підтримку від держави. На ці кошти ми придбали розкішний професійний рояль. Мені приємно, що студенти мають можливість грати на нових інструментах. Вже роблять селфі, дякують за те, що тепло та мають такі речі. Це велике досягнення, але це лише початок. Ми крокуємо вперед.
– Яка мета у вас на 2020 рік?
– Думаю ми маємо зробити ще більше, ніж за 2019 рік. Я також вдячний вашому каналу, керівництву, вам особисто, що я маю можливість бути на цій програмі. Важливо, що ми обговорюємо плани на майбутнє, тодішні проблеми та які речі ми вже зробили. Щодо планів… Плани дуже великі, бо я щойно повернувся з Сінгапуру…
– До речі, щодо Сінгапуру. Ви уклали з ними договір?
– Так, дійсно, ми підписали угоду з дуже  серйозним ВНЗ Сінгапурська консерваторія. Я побачив як має виглядати сучасна музична консерваторія. Всесвітньовідомий ректор. Це мене дуже вразило, коли я побачив, що студенти в кожній аудиторії мають умови нереального рівня. Нашу школу вони теж поважають і вважають нашу академію однією з кращих в світі. В Сінгапурі теж є наші студенти. Вони дуже задоволені. Мені було цікаво осягнути технічний рівень та поцікавився хто сплачує за навчання. Сказали, що держава. На жаль, ми маємо маленький рівень фінансування та підтримки від держави, це дуже гальмує наш розвиток.
– Чи є в нашій державі перспективи, щоб дійти до такого рівня?
– Ми маємо створити умови. Це залежить від кожного керівника. Не повірю, що керівник не може зробити зміни. Мій приклад є показовим, щоб зробити такі зміни за 10 місяців, коли за останні 80 років робили мізер. Але, треба розуміти теж, що ми маємо велику школу та нас поважають в світі. Нам треба зберегти цей імідж та працювати далі, аби було краще. Те, що наші їздять в інші країни – це теж чудовий досвід, але ми були б більше раді, якби вони повертались та робили свій внесок.
– Чи є гордість, пане Максиме, що Ви робите для людей? За цей рік відбулося багато сенсаційних подій…
– Мені дуже приємно, що студенти позитивно оцінюють мене. Ми працюємо заради студентів, маємо їх вчити і дуже пишаємося тим, що даємо багато, аби вони вийшли освіченими та щасливими у цей світ. Вони, до речі, обирають ректора… Також хочу подякувати Президенту України Володимиру Зеленському, бо був окремий указ про нагородження співробітників НМАУ. Це настільки достійні люди, які чекали по 50 років на ці звання. Вони просто заслужили відзнаки своєю працею. Мені приємно, що держава про них пам’ятає.

Цікава реакція студентів і викладачів Національної музичної академії на виступ ректора у прямому ефірі. Ректору Тимошенку вірять! Сподіваються на результат! Кілька коментарів з Фейсбуку.

-Якщо з якоїсь причини у Вашому житті наразі не вистачає мотивації, просто перегляньте інтерв’ю нашого Ректора
Я називаю це: «зробити із неможливого – можливе…»
Та довести кожному, що варто лише захотіти та почати діяти..
Рухаємось далі! До нових перемог та нових незабутніх історичних подій в житті нашої академії!
Vivat Academia! – написала

Величезна робота! Це той приклад, коли не тільки цікаво працювати, а і реально бачити результати змін!!!-з ФБ.

зауважила – приємно й радісно спостерігати як розквітає найгарніший ВНЗ країни і така талановита молодь так тепло відгукується про місце свого навчання.
Так тримати. а ми із нетерпінням чекатимемо на вас знову!

Дякуємо за роботу!!! Дякуємо за любов та повагу до митців,людей які роблять історію культури України!!! Здоров’я та подальших успіхів!!!
Прекрасна промова.реальні справи! Успіхів!У Вас все вийде!
Нині НМАУ стала справжньою лабораторією новітніх реформ.
Побажаємо успіхів!
Музика України
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.